Kleding bedrukken bij een textieldrukkerij

Hoe gaat het bedrukken van kleding in zijn werk, en waar kun je dat laten doen?”

Er zijn verschillende manieren om kleding te bedrukken, afhankelijk van het type bedrukking dat je wilt en het soort kleding dat je wilt bedrukken. Hier zijn enkele veelgebruikte methoden:

Transferdruk: bij deze methode wordt een transferpapier gebruikt om het ontwerp op het shirt te plaatsen. Het transferpapier wordt dan met een warmt-element (bijv. een pers) aangebracht op het shirt, waardoor het ontwerp op het shirt wordt gezet. Dit is een gemakkelijke en goedkope manier om kleding te bedrukken, maar de bedrukking kan na verloop van tijd vervagen of afbladderen.

Directe digitale bedrukking: bij deze methode wordt het ontwerp rechtstreeks op het shirt gedrukt met behulp van speciale inkten en een printer. Deze methode is duurder dan transferdruk, maar het resultaat is van hogere kwaliteit en het ontwerp zal langer meegaan.

Screenprinting: bij deze methode wordt een scherm gebruikt om het ontwerp op het shirt aan te brengen. Dit is een tijdrovende methode, maar het resultaat is van hoge kwaliteit en het ontwerp zal langer meegaan.

Je kunt kleding laten bedrukken bij een drukkerij of bij een winkel die dit soort diensten aanbiedt. Je kunt ook online zoeken naar bedrijven die kleding bedrukken. Het is aan te raden om verschillende prijzen te vergelijken en naar de reputatie van het bedrijf te kijken voordat je een beslissing maakt.

Zie ook: petten bedrukken.

Wat is transferdruk en waar wordt het voor gebruikt?

Bij transferdruk wordt een transferpapier gebruikt om het ontwerp op het shirt te plaatsen. Het transferpapier bevat een laagje inkt dat het ontwerp vormt. Om het ontwerp op het shirt aan te brengen, wordt het transferpapier met een warmteelement (bijvoorbeeld een pers) aangebracht op het shirt. De hitte zorgt ervoor dat het inktlaagje van het transferpapier op het shirt wordt gezet.

Transferdruk wordt vaak gebruikt om kleding te bedrukken, zoals t-shirts, caps, en andere kledingstukken. Het is een gemakkelijke en goedkope manier om kleding te bedrukken, maar de bedrukking kan na verloop van tijd vervagen of afbladderen. Transferdruk is daarom meestal niet geschikt voor professioneel gebruik of voor kleding die vaak gewassen wordt. Het is echter wel geschikt voor het maken van kleding voor éénmalig gebruik, zoals voor een festival of evenement.

Wanneer is het aan te bevelen om kleding te borduren met tekst, afbeelding of logo?

Het is aan te bevelen om kleding te borduren met tekst, afbeelding of logo als je op zoek bent naar een hoogwaardige en duurzame manier om kleding te personaliseren. Borduurwerk is zeer duurzaam en kan vele jaren meegaan zonder te vervagen of af te bladderen. Het is daarom een goede keuze voor professioneel gebruik of voor kleding die vaak gewassen wordt.

Borduurwerk is ook een goede keuze als je op zoek bent naar een manier om een ontwerp op een kledingstuk aan te brengen dat niet geschikt is voor andere druktechnieken, zoals transferdruk of directe digitale bedrukking. Bijvoorbeeld, als het ontwerp dat je wilt aanbrengen op een kledingstuk bestaat uit veel fijne details of als het ontwerp erg groot is, kan borduurwerk een goede optie zijn.

Borduurwerk is wel duurder dan andere druktechnieken, dus het is aan te raden om dit alleen te overwegen als je op zoek bent naar een hoogwaardige en duurzame oplossing. Als je op zoek bent naar een goedkope manier om kleding te personaliseren, zijn andere druktechnieken, zoals transferdruk of directe digitale bedrukking, misschien een beter alternatief.

Bij Aktieshirts uit Kampen kun je terecht voor een groot aantal producten en druktechnieken, inclusief snelle levering/ spoedservice.

Voor welke producten kun je nog meer terecht bij een textieldrukkerij?

Je kunt terecht bij een textieldrukkerij voor het bedrukken van een breed scala aan textielproducten, waaronder:

 • T-shirts
 • Poloshirts
 • Sweaters en hoodies
 • Caps en petten
 • Werkkleding (bijv. overalls, werkjassen)
 • Sportkleding (bijv. trainingspakken, sporttassen)
 • Tassen
 • Handdoeken
 • Bedrijfsuniformen
 • Bandana’s

Er zijn verschillende druktechnieken die gebruikt kunnen worden om deze producten te bedrukken, afhankelijk van het type bedrukking dat je wilt en het soort product dat je wilt bedrukken. Sommige veelgebruikte druktechnieken zijn transferdruk, directe digitale bedrukking, en screenprinting. Je kunt contact opnemen met een textieldrukkerij om te zien wat zij aanbieden en welke druktechniek het beste bij jouw wensen past.

En overige promotieartikelen?

Ja, naast textielproducten kun je ook terecht bij een textieldrukkerij voor het bedrukken van andere soorten promotieartikelen, zoals:

 • Pennen
 • Notitieboekjes
 • Mokken
 • Sleutelhangers
 • Memoblokken
 • Balpennen
 • Oorkleppen
 • Drinkflessen

Er zijn verschillende druktechnieken die gebruikt kunnen worden om deze producten te bedrukken, afhankelijk van het type bedrukking dat je wilt en het soort product dat je wilt bedrukken. Sommige veelgebruikte druktechnieken zijn transferdruk, directe digitale bedrukking, en screenprinting. Je kunt contact opnemen met een textieldrukkerij om te zien wat zij aanbieden en welke druktechniek het beste bij jouw wensen past.

Ook interessant: Kleding bedrukken in Groningen!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *