Welke beestjes zitten er op cavia?

Ik heb eigenlijk twee vragen.

1. Toen ik vanmiddag het caviahok aan het schoonmaken was zag ik een aantal larven bewegen (van een vlieg?) en ik zag ook veel eitjes die nog niet waarden uitgekomen. De larven waren ongeveer 1,5 cm lang, dun, wit, en hadden een zwarte kop. Weet iemand of ze kwaad kunnen? (Ik hoorde ooit namelijk van een vlieg die eitjes legt in een caviahok en dat de eitjes in of op de cavia gaan zitten.)

2. Ik was geschrokken van de larven en ging meteen de vacht van 1 van mijn twee cavia’s controleren: er zaten inderdaad beestjes in maar dit waren niet diezelfde larven, dit waren hele kleine beestjes die je nauwelijks kan zien met het blote oog. Ze zaten achter haar oren en ook op haar rug. Het zijn een soort witachtige beestjes en ik vermoed dat het gewoon luizen zijn. Er zatten op haar huid ook kleine witten stipjes, zijn dit D neten of gewoon huidschilvers!
Ik heb al op internet gezocht en iemand zei: ‘er zijn maar twee soorten beestjes die je kan zien zitten namelijk de luis en de vlo.’ Klopt dit? Als er mensen zijn die zeggen dat dit klopt weet ik zeker dat het luizen zijn. Ik heb sinds vanmorgen nog twee andere cavia’s van mijn buren om op te passen, ze zitten in een hom ongeveer een halve meter naast mijn eigen cavia’s, kunnen deze cavia’s het nu ook krijgen?
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *