Wat is in eenvoudige taal bevinding en advies van een dierenartz ns operatie knie …

Hondje is nu 9 jaar. algemeen – anamnese: knie probleem kruisband

R.knie restanten kruisband verwijderd, Los flapje vand.meniscusverwijderd. kapsel inbricerend gehecht, 1 kunststof bandje lateraal aangelegd. Intracutaan gehecht. Ca 3 wkn beperkt uitlaten, aan de lijn.

bevindingen: Op de zijdelingse opname van de knie is geen vergrote popliteus lymfeknoop zichtbaar. Er is een overvulling van de knie aan de palmaire zijde. Vrij weinig overvulling van de knie aan de dorsale zijde. Het gat in de crista van de nylon draad is aan de wijde kan!. Craniaal van de crista tibia is ee n lokale weke delen toename zichtbaar. Zit daar een lokale ontsteking of een seroom ? kan reactie op de operatie zijn, het kan ook bij infectie. Als er een seroom zit, zou je BO er van kunnen doen. Er is een normale positie van de eminentia intercondylica , daarmee op deze opname geen instabiele knie. Een forse kreupelheid na een voorste kruisbandlaesie chirurgie kan wijzen op een dubbelgeklapte meniscus en kan reden zijn voor een heroperatie. Er lijkt een periostale reactie aan de trochlea femoris maar er zijn ook dieren met beiderzijds dit als normaalbeeld van de trochlea. Een vergelijking met het andere been kan dan zinvol zijn.
diagnose: Lokale weke delen toename aan de crista tibia. Overvulling van de knie aan de palmaire zijde

advies : therapie: Controle op seroom bij de nylon draad, heroperatie als er ook klinisch sprake kan zijn van een dubbelgeklapte meniscus.

Toegevoegd na 8 uur:
Advies DA ‘ s niet gelijk
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *