Wat is dit? (1 reactie)

Bij mijn vriendin (in Friesland) trof ik bijgaande modderconstructie aan. Ik dacht eerst dat het modder was, uit het profiel van mijn sportschoenen. Het bleek echter een soort raatstructuur te hebben, waar de larven reeds waren uitgekropen/ uitgevlogen.

Ik hoop foto’s te kunnen bijvoegen, maar zoniet: het was een constructie van een aantal "raten"(die indruk maakte het). Alles leek reeds verlaten, en in alle raten zat nog de oude huid van de larve. Het leek, bijna wiskundig, gemaakt van modder. Het "modderplakje besloeg hooguit, een centimeter of 3-4 in de breedte, en was wellicht een centimeter of 8 lang.

We zijn heel benieuwd welk insect deze constructie gebruikt (ik dacht zelf aan de een of andere hommel, maar ik ben van de vogeltjes…, en je kan niet alles weten…

We hopen op een antwoord.

Indien mogelijk, maar ik gebruik deze site voor het eerst, dan voeg ik foto’s bij (met groottereferentiepunt.) lukt dat niet: lezers vriendelijke groeten en alvast bedankt!

Fred en Rinnie.
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Wat is dit? (1 reactie)

Bij mijn vriendin (in Friesland) trof ik bijgaande modderconstructie aan. Ik dacht eerst dat het modder was, uit het profiel van mijn sportschoenen. Het bleek echter een soort raatstructuur te hebben, waar de larven reeds waren uitgekropen/ uitgevlogen.

Ik hoop foto’s te kunnen bijvoegen, maar zoniet: het was een constructie van een aantal "raten"(die indruk maakte het). Alles leek reeds verlaten, en in alle raten zat nog de oude huid van de larve. Het leek, bijna wiskundig, gemaakt van modder. Het "modderplakje besloeg hooguit, een centimeter of 3-4 in de breedte, en was wellicht een centimeter of 8 lang.

We zijn heel benieuwd welk insect deze constructie gebruikt (ik dacht zelf aan de een of andere hommel, maar ik ben van de vogeltjes…, en je kan niet alles weten…

We hopen op een antwoord.

Indien mogelijk, maar ik gebruik deze site voor het eerst, dan voeg ik foto’s bij (met groottereferentiepunt.) lukt dat niet: lezers vriendelijke groeten en alvast bedankt!

Fred en Rinnie.
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *