Waarom eet mijn landschildpad niet?

Sinds ik mijn vierteen landschildpad heb gekocht heeft hij niet gegeten. Wel heeft hij zijn behoefte gedaan. Aan het begin dacht ik dat hij misschien moest wennen, maar nu houd hij het wennen al wel erg lang vol.

Ik heb veel gelezen dat landschildpadden in winter slaap gaan, maar in de winkel at hij gewoon en de medewerkers zeiden dat ze bij hun niet vaak in winterslaap zouden gaan. Ik heb alles wat de schildpad nodig heeft dus aan een tekort of teveel kan het haast niet liggen. Qua voer heb ik in zijn voer bak komkommer, andijvie, tomaat en paardenbloem geprobeerd. Ook heb ik het voor zijm mond gehouden in de hoop dat hij het zou eten.

Ik ben ten einde raad. Ik hoop dat iemand weet waarom hij niet eet? Hoe ik hem kan laten eten? En hoelang hij zonder eten kan terwijl hij nog actief is?

Bij voorbaad dank.
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *