Vijver Problemen

De bacteriën die de vijver moeten schoon houden hebben moeite met de vermenigvuldiging omdat deze een constante of stijgende temperatuur nog hebben. Bij een dalende temperatuur neemt het aantal bacteriën af waardoor er vuil in de vijver achter blijft. Dit vuil gaat composteren en gaat vervolgens voeding an de vijver leveren, dit voeding zal leiden tot alg groei.

Nu is natuurlijk de vraag, hoe kom ik hier van af of hoe kan ik dit voorkomen. Allereerst is het belangrijk om bij een stijgende temperatuur bacteriën aan de vijver toe te voegen. dit kan in kleine hoeveelheden.

Als u slib op de bodem van de vijver of in het filter heeft, dan is een andere aanpak vereist. Hiervoor kunt u beter met een watermonster langs komen. Wij zullen u dan een volledig traject begeleiden om de vijver blijvend goed te krijgen. Hierin nemen we het vijverfilter, de uv lamp, het aantal vissen en welke vissen (bijvoorbeeld koi en de vijver beplanting) mee in de beoordeling.

Regen maakt vijvers onstabiel
Door de overvloedige regen zijn veel vijvers de laatste tijd erg onstabiel. Veel alg problemen en zieke vissen. Hou de vijver goed in de gaten of laat uw vijverwater testen. Er zijn verschillende redenen waarom het fout kan gaan. De overvloedige regen kan grond uit de Tuin in de vijver spoelen, deze grond kan bemest zijn waardoor en een alg-explosie ontstaat. Ook is het mogelijk dat regenwater of zelfs rioolwater via de overloop terugstroomt naar de vijver, vissterfte door zuurstoftekort kan het gevolg zijn, water verversen en goed beluchten kan problemen voorkomen. Verder kan regen industrieel fijnstof bevatten, dit kan de kwaliteit van uw prachtige vijver aantasten.

Ga voor een gedegen vijveranalyse naar heldere5er aan de Televisieweg 53 in Almere.

Heldere5er
Televisieweg 53 – Almere
Tel. 036-5250973
www.heldere5er.nl

-ADVERTORIAL-

Article source: http://www.dichtbij.nl/almere/lifestyle/wonen/artikel/2119358/vijver-problemen.aspx

Go to Source

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *