‘Verkoop van Chromebook afgelopen kwartaal verviervoudigd’

In uw post stuk laatste kwartaal van 2020 zijn vier keer zoveel Chromebooks verscheept als in dezelfde periode beslist jaar eerder, blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Canalys .

In het vierde kwartaal werden meer dan 11 miljoen Chromebooks verzonden door fabrikanten, terwijl zulks er in het laatste kwartaal van 2019 nog 2, 5 miljoen waren.

Deze wijst op een veel grotere vraag naar de laptops, dat draaien op een webgericht besturingssysteem van zoekgigant Google. In geheel 2020 zijn er 30 miljoen exemplaren verscheept.

De Chromebooks zijn volgens Canalys in de eerste plaats populair in de Verenigde Staten daarbovenop West-Europa. Scholen gebruiken veel Chromebooks en willen steeds vaker zulks iedere student een eigen apparaat heeft. De groei kwam midden in een pandemie, waardoor tal van scholieren vanuit huis moesten studeren.

HP is volgens de onderzoeker marktleider met 3, 5 miljoen verscheepte Chromebooks in het kwartaal. Lenovo zag is Chromebook-verkoop met 1. 766 % groeien, naar 2, 8 miljoen laptops. Daarmee snoept Lenovo precies marktaandeel weg bij HP.

SEO uitbesteden