Verbouwen Of Verhuizen

We wilden groots gaan verbouwen of verhuizen, die keuze was al snel gemaakt omdat we een keigezellig huis hebben en er eigenlijk niet weg wilden. Nou bestond de mogelijkheid om de garage (van negen bij zes meter) met de grond gelijk te maken en dit bij de Tuin te betrekken. Een groot voordeel was dat in de oude garage een “smeerput” zat van vijf meter lang, één meter breed en iets meer dan anderhalve meter diep.(ideaal voor een filter opstelling). Een goede vriend en oud collega René van Almerekoi was op de hoogtevan onze bouwplannen en had mij zijn medewerking beloofd wat betreft de bouw en aanleg van onze koivijver.

 Toen ik mijn vrouw vertelde wat mijn plannen waren, sloeg ze bijna stijl achterover. Er moest natuurlijk iets tegenover staan, nou vooruit dan maar zei ik vertel maar wat jij zou willen? De kinderen worden groter, de woonkeuken zou wel wat groter mogen, twee terrassen in de Tuin en een aanbouw voor het witgoed en de fietsen enz. genoeg Tuin over houden om het geheel leuk aan te kleden. Nou, dan moeten we naar een aannemer en een architect want ik ben wel handig maar dat kan ik ook niet even zo realiseren. Om een lang verhaal kort te maken, naar de aannemer die ons weer een goede architect adviseerde en dan naar de gemeente voor de juiste ver-gunningen.

                                                                                                     E igenlijk wilde ik al een vijver toen wij (mijn vrouw  en ik) het huis waar we nog steeds wonen, zo’n twintig jaar geleden kochten. Er was alleen een groot probleem, mijn vrouw werd zwanger van onze oudste dochter Maartje.
En na veel overleg waren we eruit, onze spruit moest eerst maar eens leren zwemmen. Maar na Maartje kwam er nog een Emma en onze jongste Merel en inmiddels waren we zo’n vijftien jaar verder en konden de dames alle drie zwemmen.

Go to Source

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *