Veiling topvissen bij Kiëta Koi te Veendam

Kiëta Koi Ommelanderwijk – Op 14 mei 2011 wordt er een Koi-veiling gehouden te Veendam. Deze veiling wordt georganiseerd door de Nishikigoi Vereniging Nederland (NVN), Iekekoi en Kiëta Koi. De vereniging gaat voor de opzet zorgen van de veiling en de dealers zorgen voor de vissen, de aankleding en aanbiedingen. Op vrijdag zal er een tent worden gebouwd waar op zaterdag, door de NVN een veilinggoot en een geluidsinstallatie is geplaatst.

Ondertussen worden de vissen in zakken met zuurstof verpakt en genummerd. Voor aanvang van de veiling kunnen mensen de vissen bekijken in de vats die klaar staan met de zakken vis. Dit zal plaatsvinden vanaf 11 uur. Indien kopers mee willen bieden is er een biedbordje nodig. Deze kan voor aanvang van de veiling worden opgehaald bij de organisatie. Het verplicht de bieders tot niets.

De vissen die geveild worden zijn in quarantaine geweest en vrij van parasieten. De meeste vissen zijn Nisai, maar er zullen ook Tosai en ouder aangeboden worden. Het zal een unieke kans bieden om een leuk visje te scoren.

De veilingmeester zal Theo van Bladel zijn, een ervaren veilingmeester in de Koiwereld. Hij zal om 13:00 uur beginnen met de veiling. Voor de pauze zullen er 30 zakken vis geveild worden. De pauze zal tegen 14:30 uur zijn en de veilingmeester geeft aan wanneer de veiling verder gaat. In de pauze zal er een mogelijkheid zijn om wat te drinken en/of te eten, een frituur zal er aanwezig zijn. Ook zullen er in de pauze mensen rond lopen die lootjes verkopen voor de tombola. In de tombola zitten mooie prijzen met een schitterende hoofdprijs, verzorgd door Kiëta Koi.

Na de pauze zal de veiling worden hervat met de resterende 30 zakken. Zodra alle zakken in de veiling geweest zijn gaan de mensen van de NVN de bedragen van de verkochte vis optellen. Ondertussen gaat ook de verloting starten van de spullen uit de tombola.

Na de tombola wordt de gekochte vis afgerekend en krijgt de koper de vis mee naar huis. De niet verkochte vissen gaan terug in de oorspronkelijke bakken.

De organisatie van de veiling hoopt op een mooie zonnige dag en dat er veel Koi-hobbyisten en nieuwsgierige Veendammers de moeite zullen nemen om te komen kijken.

Article source: http://www.parkstadveendam.nl/index.php?pagina=nieuws&id=10027

Go to Source

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *