van alle losse warnemingen bij elkaar van meerdere mensen kan er een beter beeld van de verspreiding van de insecten fauna ontstaan (geen reacties)

Hallo

Naast monitoring en basis inventarisatie zal ik ook onder het monitoren of verrichten van basis inventarisaties andere insecten groepen fotograferen en bij regen weer of gewoon ongeschikt weer voor fauna monitoring die insecten soorten determineren en dan invoeren als losse waarneming op waarneming.nl . Die foto’s staan dan ook op de informatie bucket. . elke groep heeft een aparte submap

Als meerdere mensen die naar op wat voor wijze naar de fauna kijken en ook losse waarnemingen noteren , dat men van alle losse waarnemingen bij elkaar opgeteld weleens een beter beeld gaat krijgen van de insecten fauna.

Indien u zeker bent van ene waarneming kunt u een account openen op waarneming ,nl en invoeren , er is wel een admin team die altijd de waarnemingen controleert en zo nodig vragen stelt dat is niet omdat men u niet wil geloven maar om betrouwbaarheid van waarnemingen te waarborgen .

Bij gebrek aan zekerheid voer ik niks in , en bij twijfel door deskundigen die meer van die insecten groep weer weten dan ik dan zal ik voor soms bij gebrek aan zekerheid weleens een waarneming verwijderen .

Het is zo als bij een zaak v bij de recherche van justitie gebrek aan bewijs is . kunnen wegens gebrek aan bewijs niet meer met een zaak verder.

Hier is het zo als er gebrek aan zekerheid is met een juiste waarneming op de soort van een bepaalde insecten groep dam kan men geen waarnemingen registeren en vastleggen en moeten wegens gebrek aan zekerheid door gestreept worden.

Foto’s van een soort is altijd raadzaam .

Net als niet alle bevindingen bij de recherche van justitie als rechtsgeldig en betrouwbaar bewijs word gezien en geaccepteerd . zullen bevindingen zoals een foto niet voor elke soort als bewijs aanvaard worden.

De combinatie van een foto met een beschrijving van wat u ziet hoe die er uit ziet daar kom je pas verder mee en ook de biotoop omstandigheden en de datum .

Van hele algemene soorten zal men niet om bewijs vragen , maar naar mate een soort schaarser word is de bewijs criteria strenger . Dus het gaat dan hoofdzakelijk om beoordeel soorten.

Niet bij elke insecten soort is een foto een sluitend bewijs. Een klein oogvlekje of streepje ergens op het het lichaam kan pas iets bewijzen en bij nachtvlinders met name den hele klein micro is soms pas met zekerheid de soort van de familie achtige bij de kleine nachtvlinders de micro te bewijzen als men de geslachtsdelen er uit peutert dus moet men het beest doden.

Ik ben er niet op tegen dat andere dat doen voor onderzoek. Als men met beheer daar door rekening hou kan er meer overleven en regious

maai beheer dood de meer nachtvlinders rupsen en sprinkhanen.

Maar ik zelf zal geen beesten t.b.v. onderzoek doden , wel kan bij het vangen in minder dan 1 op 10 weleens een vangst dodelijk aflopen voor een nachtvlindertje of een sprinkhaan of zweefvlieg en als dat dan toch ongewenst gebeurt is ja dan ga ik de beest ook uitgebreid foto graveren en dingen nader onderzoeken .

Dus overal waar men een ;losse waarneming ziet en met zekerheid kan determineren is altijd welkom om in te voeren

[s1049.photobucket.com]

Met vriendelijke groeten
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *