U bent hier: Home » De Waalkanter » Agenda De Waalkanter » Kunstexpositie …

Kunstexpositie ’1000 kraanvogels’Onder de naam ’1000 kraanvogels’ zal Ingo Leth, een gevierd kunstenaar die dankbaar gebruik maakt van Japanse invloeden, tijdens De Nationale Koi- en Vijverdagen op 3, 4 en 5 juni 2011 in De Tuinen van Appeltern zijn mooiste werken exposeren. Op deze werken zijn niet alleen kraanvogels te zien, maar ook geisha’s, Koi en Japanse taferelen.
In het magazine Koi Wijzer verscheen recent een artikel van de hand van Ingo Leth over zijn bijzondere Japanse kunst met westerse invloeden. Daarin vertelt hij het ontroerende oorlogsverhaal over het dodelijk zieke, Japanse meisje Sadako, die door het vouwen van 1000 kraanvogels van haar stralingsziekte hoopt te genezen. Dit verhaal heeft Ingo geïnspireerd tot het maken van de mooiste schilderijen.

Een groot deel van zijn collectie zal hij met zijn kunstexpositie op De Nationale Koi- en Vijverdagen aan het publiek tonen. Mis dit niet, want ook voor wie niet van kunst houdt, zijn de schilderijen van Ingo Leth een aanrader.

1000 kraanvogels voor Japan
De symboliek van de kunstexpositie krijgt nog een extra betekenis door de recente rampspoed in Japan. Het vouwen van 1000 kraanvogels brengt volgens de Japanse overlevering geluk en gezondheid. Mede daarom zette het Sieboldhuis in Leiden dit weekend een actie op waarbij bezoekers werden gevraagd om samen 1000 kraanvogels te vouwen, om de mensen in Japan op symbolische wijze geluk te wensen. Ook Ingo Leth nam aan deze actie deel.

Wie niet tot de koidagen kan wachten om de Ingo’s schilderijen te bewonderen, raad ik aan om zijn website www.artinmotion.nl te bezoeken. Zijn kunst is verder te zien in Galerie Maastricht en bij Nihongoi Selective Koi.

De kunstexpositie ’1000 kraanvogels’ is onderdeel van het Japans cultuurfestival van De Nationale Koi- en Vijverdagen op 3, 4 en 5 juni 2011 in De Tuinen van Appeltern. Meer info: www.koienvijverdagen.nl

Article source: http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=1727894

Go to Source

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *