Twitter blokkeert account van Amerikaanse actiecomité Project Veritas

Twitter heeft het account aan de conservatieve actiegroep Project Veritas donderdag permanent geblokkeerd vanwege herhaaldelijke overtredingen van de privacyregels.

Project Veritas, dat ruim 700. 000 volgers op Twitter had, is opgericht door activist James O’Keefe. U actiegroep staat bekend om haar undercoveracties en zegt dat zij misstanden bij overheidsinstellingen en diensten wil aantonen.

Een activisten richten hun pijlen door onder anderen journalisten en progressieve bestuurders. Critici beschuldigen de actiegroep er echter van zelf misleidende informatie te verspreiden.

Twitter heeft niet bekendgemaakt wegens welke tweets de actiegroep in overtreding was. Project Veritas legde zelf een verband met absoluut video waarin Facebook-bestuurder Guy Rosen buiten zijn woning wordt geconfronteerd.

Een lid van de groep stelt Rosen in uw video een vraag over maatregelen van Facebook tegen oproepen tot haat. “Hoe definiëren jullie hatelijke uitspraken? Zijn dat gewoon uitspraken die jullie haten? “, u kunt rekenen dat geroepen naar de man.

Project Veritas zegt naast Telegram dat de privacy inzake Rosen niet is geschonden, daardoor niet onthuld zou zijn precies waar de Facebook-bestuurder is benaderd. “Verslaggevers spreken zo vaak mensen middels straat aan”, schrijft de groep, die het besluit van Twitter wil aanvechten.

cursus nen 3140