Toeristen Ontvoeringen Ravage Keniaanse Regio

Toerisme is een miljard dollar industrie en biedt werk aan tienduizenden Kenianen in een land waar veel mensen leven van minder dan een 1 dollar per dag.

De sector heeft net opgepikt na dodelijke 2007-2008 postelection Kenia geweld, toen foto’s van boze mannen roaming door de straten met machetes golven van vakantie annuleringen geforceerd.

Nu hebben de Amerikaanse, Britse en Franse regeringen uitgegeven reizen waarschuwingen aan hun burgers na de recente ontvoeringen.

Keniaanse minister van Toerisme Najib Balala drong er bij de bedrijven om open te blijven. “Als je hotels in de regio, u onnodige paniek te creëren,” vertelde hij hen in een crisis vergadering maandag in Lamu, een wereld erfgoed stad met eeuwenoude culturen en ruïnes. De mensen hier dragen sarongs, islamitische hoeden en gewaden, de wijzen van vervoer op de archipel, die op de Indische Oceaan, zijn ezels en taxi boten.

Balala zei dat ambassadeurs van de drie regeringen vertelde hem dat ze de reis waarschuwingen evaluatie na een maand.

“Het zal heel moeilijk zijn om toeristen dat er niets zal gebeuren om hen te overtuigen, en dat Lamu is veilig als ze weten wat er gebeurd is twee dagen geleden”, zei Joseph Koi, een tour coördinator van Lamu Holiday Solutions.

Somalische schutters zijn indringende Kenia’s grenzen, omdat de centrale regering van Somalië in 1991 instortte. Twee decennia later, Al-Qaeda-linked militanten oorlog voeren in de hoofdstad, en piraten kapen schepen voor de kust voor miljoenen dollars aan losgeld.

Somalische aanvallers hebben ontvoerd Kenianen en buitenlanders meerdere malen in het verleden, maar nooit eerder hebben gereisd ongeveer 130 kilometer (80 mijl) van hun land op speedboten aan buitenlanders te grijpen in hun guesthouses in Lamu.

Gelegen aan de noordelijke kust van Kenia, de Lamu archipel bestaat uit verschillende eilanden.

Op dinsdag werden de normaal drukke hotels karig bevolkt, net zoals de prachtige stranden. Geen marineschepen zichtbaar waren dit weekend aan de luxe hotels en pension te beschermen langs het strand.

Abdalla Fadhil, de eigenaar van het huis waar de Franse vrouw was ontvoerd, zei de toeristen als huizen gemaakt van mangrove palen met rieten daken en kokosnoot bladeren.

“Toeristen liep weg van betonnen huizen, keramische tegels en stalen balken om deze natuurlijke leven te ervaren,” zei hij.

Commissaris van politie Mathew Iteere zei hotels en villa’s aan de kust zal worden bewaakt door veiligheidsagenten die mobiele telefoonnummers zullen openbaar worden gemaakt. Hij zei dat de politie en militairen ook grenscontroles te intensiveren om het binnendringen te stoppen. Hij zei ook verkenningsvliegtuigen zal ook worden ingezet.

“We vragen veel van de medewerking van de lokale bevolking,” zei hij, de schuld te geven wat de lokale bevolking voor sympathiseren met de criminelen.

Fadhil zei dat de lokale bevolking kan Somalische gewapende mannen hebben geholpen voor je geld, “omdat veel mensen in armoede leven hier.” Hij zei dat terwijl de bewoners op Manda eiland kan ongeveer drie dollar per dag verdienen uit het toerisme, anderen in Lamu stad schrapen door op $ 1 per dag.

Op maandag, ongeveer een dozijn mannen marcheerden langs de Lamu’s aan het strand en riep op tot de overheid actie tegen Somalische piraten en Al-Qaida-militanten verbonden bekend als Al-Shabab. Ze spandoeken gedragen “Attack al-Shabab in Somalië,””Weg met al-Shabab en Pirates. ”

“Wij willen vrede en de vrede te krijgen hebben we een sterke beveiliging kracht die ontvoeringen kunnen stoppen in onze eilanden”, aldus 60-jarige Ziwa Abdalla, die zei dat hij werkte als een gids voor 35 jaar. “Als de toeristen hier niet komen zullen we lijden, en nog erger onze werklozen kunnen zich wenden tot piraterij.”

Sommige zijn al aan de gang met hun vakantie plannen, venturing uit op de boot excursies en safari’s op het vasteland.

“We zijn geschokt door het incident, maar het deed ons niet eerder vertrekt”, aldus Peter Kelly, een 62-jarige Canadees reizen met meer dan 10 andere toeristen.

Een prominente hotel was druk met toeristen zondagavond. De eigenaar vroeg een verslaggever van Associated Press niet aan zijn klanten te interviewen. Hij wilde niet te noemen, uit angst het zou negatieve aandacht te trekken voor zijn bedrijf op een delicaat moment.

“We hebben geluk open te zijn”, zegt hij kortaf zei.

___

Online:

Majlis Resorts: http://www.themajlisresorts.com a

Lamu Vakantie Solutions: http://lamuholidaysolutions.com a

Lamu Paradise Vakantie: http://www.lamuparadiseholidays.com a

Article source: http://news.officialwire.com/nl/main.php?action=posted_news&rid=292902

Go to Source

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *