Teddy Widder scheren of knippen, en tot waar?

Hoi,

Ik heb drie Teddy Widder konijnen. Twee van hen hebben een volle, redelijk korte en zachte vacht, de derde is echt een pluizenbol. Het probleem is dat hij heel veel klitten heeft. Ze zitten overal, achter zn oren, op de rug, onder de poten en bij de staart… Het wordt hoog tijd dat we hem eens goed gaan kortwieken, maar is het handiger om te knippen (ik kom nauwelijks met de schaar door de klitten heen) of om te scheren?

En tot waar, hoeveel moet ik overlaten? Ik heb al een stukje weggeknipt, maar het lijkt alsof alle vacht die het dichtst bij de huid zit klit is. Het is heel dicht en dik, en ik weet dus niet of dit allemaal klit is of dat het hoort, een soort stugge ondervacht? Bij de andere twee is dit namelijk niet zo, die hebben niet zo’n stugge dikke laag onder de zachte buitenvacht…

Ik hoor graag jullie meningen šŸ™‚
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *