Sun Yat Sen Park – Vancouver, Canada

In Vancouver vind je de wijk China Town. Je gaat onder een prachtige Chinese poort door en gelijk rechts vind je een park vernoemd naar Dr. Sun Yat Sen, de eerste president van China begin 20e eeuw. De president heeft Vancouver 3x bezocht op zoek naar financiële steun voor de revolutie.
Vanuit de hectische wijk stap je in de relaxte chinese sfeer. De Tuin is opgezet met prachtige planten, een grote vijver met waterlelies en Koi karpers en voormalige chinese schoolgebouwen. Het is dan ook een schoolTuin.

Het is gebaseerd op de 4 elementen rotsen, water, planten en architectuur.
Samen vormen ze een harmonisch geheel waar je met open mond naar staat te kijken.
De bedoeling was om een goede balans te vinden tussen Yin en Yang.

Prachtige verweerde rotsen zijn geimporteerd vanuit Lake Tai(China) en komen goed tot hun recht in het midden van de Tuin.
Het water van de vijver heeft een jade-groene kleur, hetgeen veroorzaakt wordt door speciale klei op de bodem. Het straalt een grote rust uit.
De planten zijn voornamelijk chinese planten gecombineerd met de planten die in dit gebied van Canada voorkomen, hetgeen een heel bijzonder geheel vormt.
De schoolgebouwen zijn nagebouwd naar de scholen uit o.a. de 15e eeuw.

Je kunt er zeker in een rustige periode, een tijd heerlijk rondlopen en gewoon op je gemak rond zitten kijken. Je voelt de rust over je heen komen!
Foto’s maken is soms lastig, omdat deze Tuin gebouwd is tussen de nieuwe gebouwen uit deze eeuw.
het was soms echt zoeken om die gebouwen er niet op te krijgen. Maar gelukkig heb ik er wat mooie plaatjes kunnen schieten. (Zie foto)
De Tuinen zijn gedurende het hele jaar open maar de tijden verschillen per periode en kun je terugvinden op de website.
www.vancouverchinesegarden.com
(met dank aan Wikipedia)

Article source: http://www.columbusmagazine.nl/noord_en_midden-amerika/canada/vancouver/reisreporter/tip/17597/sun_yat_sen_park.html

Go to Source

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.