Sterker gewas met nieuwe biostimulant Koppert

Met een weerbaar gewas is chemisch ingrijpen minder vaak nodig. De kans op resistentie neemt daardoor af en residuniveaus dalen. Koppert Biological Systems introduceert daarom Fortafol, een biostimulant die op geheel natuurlijke manier het gewas stimuleert en versterkt. Fortafol sluit naadloos aan bij een duurzame en geïntegreerde teelt.

Fortafol is een combinatie van humine- en fulvinezuren in een wateroplosbare emulsie. De natuurlijke biostimulant verbetert de nutriënten- en wateropname van de plant. Fortafol bevordert de groei en conditie van de plant en maakt deze weerbaar en beter bewapend tegen minder optimale groeiomstandigheden.

Bouwsteen in duurzame teelt
Volgens productmanager Rick van der Pas is Fortafol bij uitstek geschikt voor een duurzame, geïntegreerde teelt. "Een sterker gewas vraagt minder chemische gewasbehandelingen. Daardoor neemt de kans op resistentie af en dalen de residuniveaus. Bovendien laat een behandeling met Fortafol het opgebouwde biologische evenwicht intact."

Spray en drench
Fortafol is verkrijgbaar als aangietformulering: Fortafol-D (Drench) en als spuitformulering: Fortafol-S (Spray). De speciale formulering van Fortafol-S versnelt het drogen van het gewas. Zowel Fortafol-S als Fortafol-D zijn toepasbaar in vrijwel alle gewassen.
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *