Sprinkhanen , atlas in Nederland (5 reacties)

Als het niet in Nederland kan deze week dan rij ik gewoon even naar Calais In Noord Frankrijk en ga in de omgeving van kap grisnes maar verder met het leren herkennen opzicht en geluid van diverse soorten sprinkhanen.

Ik heb nu een roostervrije periode en dacht ik ga sprinkhanen leren, maar vanaf morgen regen en de rest van de week hoge regen kansen , Maar keek op de weers pagina en in de regio Calais als het hier 80 % regenkans zou het daar zonnig met 27 graden zijn

Dus ik ga met de hond naar departement du nord . het is een avond rijden en vertrek over een kwartier en overnacht in mijn brommobiel net zo de grens of er net voor en dan de zondag door Belgie« .Net een paar uur geslapen en rij tot een uur of 4 in de nacht.

Met een 50 km auto die stiekem iets harder kan kom je ook in Frankrijk en de kop van Denemarken Skagen.

Als ik de kennis eenmaal heb van sprinkhanen dan is het combineren met ander fauna monitoring , alleen het eerste leer begin kost veel tijd,

Als dat niet in mijn eigen land lukt en het is 500 km verder op van de week zonnig en 26 graden en hier hoge regen kansen

dan rij ik daar wel heen om het verder te leren.

leer ik wel bepaal soorten herkennen die daar algemener zijn in in Nederland zeldzaam zijn. Dus kan zinvol zijn.

Tevens hoop ik hoefijzeneuzen vleermuizen op te sporen met mijn bat detector en ook tussen door met de hond in de zee zwemmen als het veilig is daar.

Ik slaap in de brommobiel, de stoel is er naast uit en er ligt een lange matras en ook ga ik tussentijd op vaster plekken op een kleien boeren camping staan.

Het is de bedoeling dat er sprinkhanen atlas komt van Nederland , dus ga het daar alvast leren herkennen.

smorgens vroeg zee vogels kijken op de punt en daarna sprinkhanen en libellen

[waarneming.nl]

Met vriendelijke groeten
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *