Spinnen katten ook als ze iets niet fijn vinden?

Betekent het spinnen van een kat automatisch dat de kat het naar zijn zin heeft? Of kan het spinnen van een kat ook iets anders betekenen, bijvoorbeeld “ik ben ongevaarlijk, ik doe niets en niemand kwaad”, en kan een kat dus ook spinnen wanneer hij het juist *niet* naar zijn zin heeft?

De achtergrond van mijn vraag is dat onze katten spinnen wanneer we ze aaien, en ze er op dat moment prijs op stellen te worden geaaid. Je kunt dan aan alles merken dat ze ervan genieten. En ja, dan spinnen ze ook.

Maar soms houd ik mijn kat vast om te knuffelen. Ik besef dat dat voor mij fijn is, maar voor de kat niet of nauwelijks. Soms wil de kat weg. Als ik hem dan toch vasthoud en hem aai, gaat hij toch spinnen. Ik heb dan dus een kat in mijn armen die tegelijk graag weg wil en spint. Vandaar dat ik mij afvraag wat de betekenissen kunnen zijn van dat spinnen.
 
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *