Speciale Actie Koi & Vijvercheck Slechts 50 euro

Controle en bijstellen van de waterkwaliteit

Na een lange winter is het vaak slecht gesteld met de waterkwaliteit van uw vijver. Door veel regenval, geen of een slechte bacteriologische werking, te weinig toevoeging van zuurstof door een periode met ijs op de vijver, enz. is de zuurgraad of PH-waarde van het water vaak niet optimaal en in sommige gevallen zelfs kritiek hoog.
Dit zorgt ervoor dat het biologische evenwicht uw vijver moeizaam of helemaal niet op gang komt en is eveneens ronduit slecht de gezondheid van uw vissen.
Daarnaast is vaak de hardheid van uw vijverwater aan de lage kant. Daarnaast liggen, als bovenstaande waterwaarden niet in orde zijn, andere problemen zoals groen water en draadalgen op de loer.
Tot slot, is ook vaak de carbonaathardheid, of KH-waarde ook laag. Een goede KH-waarde zorgt ervoor dat de zuurgraad (PH) stabiel blijft. Verder checken we ook de nitriet, ammoniak en nitraatwaarden in uw vijver. Deze waarden kunnen met  te hoge waarden dodelijk zijn voor uw vissen.
Het is dus van belang om deze drie waarden te controleren en mee te nemen in het onderhoud van de vijver in het voorjaar. Wij van Vijveaccent  op locatie alle belangrijke waterwaarden voor u checken en kunnen indien nodig direct de toevoegingen doen om het water weer in topconditie te brengen.

Het checken van de koi op parasieten en bacteriële aandoeningen.

Na de lange winter is de weerstand van de vissen vaak sterk verminderd. Het is van belang om de conditie van de vissen in het voorjaar nauwlettend in de gaten te houden. Het voorjaar is de periode van het jaar waarin zich het vaakst, infecties, ziekten en parasieten bij vijvervissen voordoen.
Let op zwak ogende en inactieve vissen en kijk regelmatig of er zich geen uitwendig zichtbare aandoeningen voordoen die op ziekten of parasieten duiden.
Wij zijn al jarenlang actief op het gebied van koiziekten en kunnen de koi op locatie voor u  checken op eventuele parasieten. We zijn in het bezit van een microscoop en een vijver apotheek en kunnen dus direct de vissen behandelen.

Wij vragen voor de vijvercheck €50 inclusieve tot 100 km  en 30 euro regio Tilburg kilometer omtrek (standplaats Tilburg). Het enige wat er nog bij kan komen zijn medicatie, waterverbeteraars of antibiotica.
Een vijvercheck is mogelijk van maandag t/m vrijdag ons streven is ervoor te zorgen dat wij binnen 2 werkdagen bij u langs komen.

Ook kunt u bij ons kiezen voor vast onderhoud aan uw vijver. Wij komen dan 1 keer per maand bij u langs om alles voor u na te kijken.

Bent u geïnteresseerd in een uitgebreide vijvercheck? u kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen. Tel. 06.16604490

Het bericht Speciale Actie Koi & Vijvercheck Slechts 50 euro verscheen eerst op Vijveraccent.

Go to Source

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *