Plek met rust tussen lintbebouwing

woensdag 1 juni 2011 00:02

PAPENDRECHT – Tussen de historische lintbebouwing in Papendrecht bevindt zich een plek die maar weinigen weten te vinden. Een plek met sfeer en rust. Een gigantische Tuin van 1800 vierkante meter gebaseerd op elementen vanuit het verre oosten en Japan. Met prachtige waterpartijen, koi karpers, gevormde bomen en een schitterende orangerie met daarin een uitstalling van oosterse woonaccessoires, Boeddha beelden voor binnen en buiten.

Jaren is er aan de Tuin gewerkt door de eigenaar Fred Remeijsen. En nog steeds is hij regelmatig dingen aan het veranderen en aan het verplaatsen. Als decorateur / etaleur weet Fred als geen ander de juiste sfeer neer te zetten met de juiste elementen. ‘De Tuin geeft rust en er in werken geeft plezier. Ik hoop dat de mensen net zoveel plezier er aan beleven als ze de Tuin bezoeken.’

In de orangerie staan oosterse woonaccessoires uitgestald met onder andere een zeer uiteenlopend assortiment Boeddha beelden vervaardigd uit diverse materialen zoals teak, steen en brons in diverse prijsklassen.

Fred heeft nog een mooi vaderdag cadeau tip: een boeddhabeeldje. Dat zou geluk brengen. Het verhaal dat dit ongeluk zou brengen is volgens Fred Remeijsen een westers fabeltje om het allemaal wat spannender te maken. “De Boeddha staat voor alleen maar goedheid en persoonlijke ontwikkeling. Het zou dus wel erg vreemd zijn als je door iets moois voor jezelf te kopen het ongeluk op jezelf af zou roepen”.

Iedere zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur is de Tuin aan het Westeind 132 te Papendrecht geopend voor publiek.

Voor meer informatie: www.boeddhaenbonsai.nl.


Lees voor

Article source: http://www.klaroen.nl/page/Lokaal/Regionaal/Lokaal-nieuws/Plek-met-rust-tussen-lintbebouwing.718295.news

Go to Source

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *