Papilio polytes (man)

ANDIJK – Afgelopen woensdag 27-07 troffen we tijdens het tuinieren een bijzondere vlinder aan op de Verbena’s. Vlinders van deze grootte had ik in mijn tuin nooit aangetroffen en ook in Europa had ik nooit zo’n exemplaar gezien. Na er even van te hebben genoten heb ik vlug de camera gehaald om er foto’s van te maken. De Europese vlindergids bood geen uitkomst. De Vlinderwerkgroep van de KNNV in Hoorn slaagde er wel in de naam te vinden: Papilio polytes (man) Foto: Gerrit de Weerd.
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Papilio polytes (man)

ANDIJK – Afgelopen woensdag 27-07 troffen we tijdens het tuinieren een bijzondere vlinder aan op de Verbena’s. Vlinders van deze grootte had ik in mijn tuin nooit aangetroffen en ook in Europa had ik nooit zo’n exemplaar gezien. Na er even van te hebben genoten heb ik vlug de camera gehaald om er foto’s van te maken. De Europese vlindergids bood geen uitkomst. De Vlinderwerkgroep van de KNNV in Hoorn slaagde er wel in de naam te vinden: Papilio polytes (man) Foto: Gerrit de Weerd.
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.