Nishikigoi organiseert eerste noordelijke koikarperveiling


VEENDAM – In Veendam wordt zaterdagmiddag een heuse “Japanse koi-veiling” gehouden. Het is voor het eerst dat een veiling van deze Japanse vissen in het noorden wordt gehouden.

Het evenement wordt georganiseerd door de Nishikigoi Vereniging Nederland. Deze vormt met 6000 leden de grootste koi-vereniging in Nederland. Vanaf elf uur zaterdagochtend konden de vissen bezichtigd worden.

De laatste jaren is het houden van koikarpers in vijvers steeds populairder geworden. De kleurkarper, die ook bekend staat onder de naam Japanse koikarper, is een gekleurde vis, die onder gunstige omstandigheden 70-80 cm lang en wel 40 jaar oud kan worden.

Een Europese koi is al voor zo’n vijf euro te koop, een Israëlische koi voor 20 en een Japanse koi voor 15 euro. Maar goede en bijzondere exemplaren zijn vaak veel duurder. De hoogste prijs die ooit werd betaald voor een koi was een kwart miljoen dollar. Dat was de Grand Champion van de All Japan Show in Japan, die op dat moment beschouwd werd als de mooiste vis van de wereld.

Article source: http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=100639

Go to Source

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.