Nieuwe info over omgaan met hommels in de praktijk

Werken met hommels voor de bestuiving van uw teelt is ideaal. Om probleemloos en maximaal rendement uit uw investering te halen, onderzoekt Koppert continue de verbetering van onze producten. Graag willen wij u wijzen op twee belangrijke updates.

Plaatsingstips
De prestaties van onze hommels zijn sterk afhankelijk van de manier waarop de kolonies in het gewas zijn uitgezet of aan de kasomgeving zijn blootgesteld. De adviezen van Koppert en haar adviseurs op basis van best practices zijn van essentieel belang voor een probleemloze bestuiving. Koppert is continue bezig met onderzoek en verbetering van haar producten, ook de Pollination Checklist wordt regelmatig gecontroleerd en indien wenselijk aangepast.

Kijk hier voor onze gedetailleerde adviezen of neem contact op met uw lokale adviseur. De poster kunt u downloaden en in uw kas ophangen.

Hommelsteken
Koppert heeft enkele adviezen voor de behandeling van hommelsteken en allergieën voor u samengevat. Klik hier voor duidelijke instructies voor het behandelen van een hommelsteek. De poster kunt u goed zichtbaar bij u in de kas ophangen. Noteer op deze poster gelijk uw persoonlijke contactinformatie voor (spoedeisende) medische hulp voor het geval u dat nodig hebt.

Slechts ongeveer 1% van de bevolking blijkt na herhaalde steken (soms al bij de tweede of derde steek) een allergische, of ook wel genoemd algemene, systemische of anafylactische reactie, te vertonen. Aangezien er bij een allergische reactie antistoffen in het spel komen die bij een vorige steek gevormd werden, kan een allergische reactie niet optreden bij de allereerste steek. Allergische reacties treden meestal korte tijd na de steek op (binnen enkele seconden tot een half uur).

Deze informatie is besproken met externe specialisten en uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en is geen vervanging voor medische zorg. Als u een gezondheidsprobleem hebt of vermoedt, raadpleeg dan een arts.
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.