Nieuwe Amazon-directeur wil ondanks problemen blijven inzetten op games

Andy Jassy, die straks dit jaar het stokje gelijk directeur van Amazon overneemt, eis ondanks de problemen bij Amazons gamestudio blijven inzetten op een ontwikkeling van games. Dat schrijft hij in een e-mail van zijn personeel die is ingezien door Bloomberg .

Amazon zette met bestaan uit gameafdeling in op meerdere omvangrijke titels, waaronder Crucible . Het vechtspel werd van het voorjaar van 2020 uitgebracht, maar enkele maanden later werd bekend dat Amazon de stekker uit het project trekt.

Een openwereldgame met u naam New World is opnieuw uitgesteld, ditmaal naar het voorjaar langs 2021, terwijl een ander aanzienlijk project, Breakaway , drie jaar geleden werd stopgezet.

Bloomberg maakte tegen januari ook melding van twee andere games die het daglicht niet hebben gezien. Het middels League of Legends geïnspireerde Nova werd tegen 2017 in de ijskast gezet en het op Fortnite gebaseerde Intensity werd uit 2019 beëindigd.

Het poststuk Amerikaanse persbureau beschrijft in een artikel onder de kop ‘Amazon kan zo ongeveer alles rechtzetten – behalve een goede videogame’ hoe de gameontwikkeling bij het akte volgens (oud-)medewerkers geplaagd wordt tijdens problemen op de werkvloer, waaronder seksisme en een afdelingshoofd in gebrekkige kennis van zaken.

In Jassy’s e-mail bovenop het personeel – die werd verstuurd voor maandag bekend werd dat hij oprichter Jeff Bezos zou opvolgen als CEO – schrijft hij dat Amazon op hun lange termijn succes zal lijden met zijn gamestudio.

Ook sprak hij zijn steun uit voor het afdelingshoofd en zijn afkeur voor seksisme zowat de werkvloer. “We hebben echt zerotolerancebeleid voor dit soort gedrag”, citeert Bloomberg hem.

Behalve de ontwikkeling van eigen games zet Amazon ook de cloudgamingdienst Luna op, waarmee het voorstelbaar is om games naar hun spelcomputer te streamen. Ook bestaat het bedrijf de eigenaar omtrent livestreamplatform Twitch.

SEO uitbesteden