Netflix test timerfunctie onder abonnees inzake Android-apparaten

Netflix is vrijdag begonnen met de goedkoopste wereldwijde test op Android-apparaten waarmee abonnees een timer kunnen instellen voor een vaste kijkperiode, zegt The Verge .

Op dit moment existentie geselecteerde gebruikers met een Android-apparaat tussen vier timerinstellingen kiezen: 15, 30 en 45 minuten of het einde van een aflevering. Nadat deze periode stopt Netflix moeiteloos met het afspelen van content.

Volgens de streamingdienst is dat voordelig omdat bij deze manier de batterij langer meegaat. Ook kan het geestigheid zijn wanneer iemand bijvoorbeeld met slaap is gevallen; de afleveringen blijven dan niet achter elkaar afspelen terwijl iemand niet veel meer kijkt.

De test is op dit moment beperkt tot een geselecteerde groep abonnees met een Android-apparaat. Netflix is aan het onderzoeken of de functie ook door andere apparaten kan worden gebracht, bijvoorbeeld tv’s en desktops.

Voorlopig is de test alleen beschikbaar voor accounts naast volwassenen. Afhankelijk van hoe goed u test wordt ontvangen, wil hun streamingdienst ook kijken naar uw mogelijk soortgelijke functie voor accounts van kinderen.

Volgens Netflix kan dit met name interessant zijn als het gaan om het instellen van een goede maximale schermtijd voor kinderen. Ongetwijfeld moet de functie dan weinig worden aangepast, zodat kinderen deze timer niet zomaar uit beheersen zetten.

SEO uitbesteden