Netflix test slaaptimer: app automatisch uit na ingestelde periode

De test begrensd zich op het moment tot de Android-app van de krijgsdienst, schrijft The Verge .

Sommige gebruikers van de Android-app zien voortaan een timer-knop zien bij het weergeven van een video. Hiermee stel je in wanneer de video weer moet worden beëindigd.

15 tot 45 minuten

De slaaptimer kan worden ingesteld op 15, 30 hoezeer 45 minuten. Ook kan worden geselecteerd het programma na afloop binnenshuis stoppen, waardoor niet automatisch wat nieuws wordt opgestart.

De functie moet een uitkomst bieden voor mensen die gedurende het Netflixen in slaap vallen. Op het moment vraagt deze streamingdienst al na een weinige afleveringen of je nog kijkt, maar het kan soms uren duren tot je die melding in beeld krijgt.

Batterij

Door het weergeven eerder te staken en hun app te sluiten, wordt u batterij van het toestel gespaard. Wie op een Android-telefoon kijkt, wordt dan ook niet veel meer wakker met een bijna leeggelopen accu.

Op termijn wordt de functie op langduriger apparaten getest, waaronder ook nabij televisies en desktopcomputers. Afhankelijk aangaande die tests wordt bepaald nabij de optie voor iedereen beschikbaar voor de klanten wordt gesteld.

Zoekmachineoptimalisatie laten doen