Moderatoren techplatforms grijpen in na explosieve aandacht voor GameStop

Het aandeel van deze Amerikaanse winkelketen GameStop groeide in de afgelopen tijd enorm in waarde. Ook op techplatforms trokken jullie ontwikkelingen de aandacht. Moderatoren hadden hun handen vol aan een grote toestroom van nieuwelingen.

Het poststuk begon allemaal op Reddit. In het subforum r/wallstreetbets besloot een groep beleggers effecten van gamewinkel GameStop te aantrekken, zodat de koers van u bedrijf zou stijgen. Daarmee inzetten ze hedgefondsen die op hun koersdaling hadden ingezet een hak.

Al snel had het grote gevolgen. Het bijdrage GameStop steeg rap in waarde en beleggers van buiten Reddit stapten in. Ondertussen moesten hedgefondsen hun verlies nemen en aandelen terugkopen om de schade dichtbij beperken. Het gevolg was deze de koers van het part nog meer steeg.

Moderatoren van r/wallstreetbets maakten de forumpagina woensdag tijdelijk privé. “We ondervinden technische problemen van ongekende schaal als gevolg van u nieuwe belangstelling”, schreven ze. Vanwege de grote toestroom nieuwelingen was het voor hen lastig te te controleren of gebruikers zich aan de regels van Reddit hielden. Later op de dageraad kwam het forum weer via de website.

Chatapp Discord schorste de server op r/wallstreetbets , maar draaide deze later terug. De server werd eerst vanwege “haatdragende en discriminerende content” verwijderd, nadat moderators daar meermaals over waren gewaarschuwd.

Ook in dit geval groeide het aantal mensen in uw groep te snel om adverteren tijdig en grondig te bestaan beoordelen. Inmiddels is de server terug en werkt het team achter de server samen wegens medewerkers van Discord aan de modereren van de content.

Beleggingsapp Robinhood kreeg het eveneens zwaar te verduren. In de app was het donderdag niet meer reëel om aandelen van GameStop te kopen. Het bedrijf wilde werken gebruikers hiermee beschermen vanwege u hevige schommelingen in de koers. Uw spoedje gevolg zou beleggers echter schaden en uitpakken in het voordeel middels hedgefondsen, die wel konden blijven handelen. Op vrijdagochtend stond Robinhood weer “beperkte aankopen” toe.

In de Google Play Store kreeg Robinhood als gevolg bedoelde de getroffen maatregelen flink precies wat slechte recensies voor de stemmen. Een grote groep besloot beslist waardering van 1 ster dichtbij de app te geven, zodat het gemiddelde flink omlaagging. Google greep vrijdag in en verwijderde zo’n 100. 000 recensies, zodat de app nu weer vanaf bijna vier sterren wordt gewaardeerd.

Op Facebook werd de groep Robinhood Stock Traders gesloten. Het groep had 157. 000 leden en was bedoeld om aandelenkoersen te bespreken. Maar Facebook ondernam actie , vandaar er regels rond “seksuele uitbuiting van volwassenen” werden overtreden. Gegeven deze groep leek de forse groei van gebruikers niet vanaf te kunnen.

Voorts werd de groep op 7 januari van dit jaar bovendien al offline gehaald. Facebook bestempelde de club toen als “gevaarlijke organisatie”. Na een herziening werd die beslissing ongedaan gemaakt.

De commotie er omheen GameStop is voorlopig niet voorbij. Naast GameStop steken beleggers ook veel geld langs andere min of meer afgezien bedrijven om de beurswaarde bij te voeren. Verschillende leden bedoelde het Amerikaanse Congres willen via hoorzittingen meer inzicht krijgen in uw verzending opvallende koersverloop van de waardepapieren op de beurs.

SEO uitbesteden