Microsoft test browserversie van gamestreamingdienst xCloud

Microsoft bestaan intern begonnen met het onderzoeken van xCloud in webbrowsers. Deze schrijft The Verge maandag op basis van ingewijden. Deze test moet binnenkort voor het publiek beschikbaar komen.

Met de gamestreamingdienst kunnen mensen zonder spelcomputer of pc games naar hun Android-telefoon of -tablet streamen. Daarvoor hoeven zij de spellen niet voorafgaand te installeren. Uiteindelijk moet hun streamingdienst ook in de browser werken.

Via die omweg kunnen ook mensen met zeker iPhone of iPad van xCloud gebruikmaken. Apple staat in doen App Store geen apps toe waarmee mensen games vanuit deze cloud kunnen streamen. Het handelsbedrijf kan de inhoud dan immers niet controleren.

Overeenkomstig The Verge werkt xCloud op deze moment alleen in Chromium-browsers, onder andere Google Chrome en Microsoft Edge. Ook wordt de dienst toegevoegd aan de Xbox-app op Windows 10.

Plannen sinds een browserversie van de godsdienstoefening zijn er al langer. Snel oktober vorig jaar zei Microsoft-topman Phil Spencer dat xCloud nabij 2021 beschikbaar moest komen zo webapp.

cursus nen 3140