Koppert draagt bij aan duurzame tuinbouw in Rwanda

Op 12 november jl. vond de officiële kick-off van het project SMART plaats in Rwanda. Ook bekend onder de naam SMASH, wat staat voor Smart Adaptive Sustainable Horticulture. Het doel van het project is het in staat stellen van telers om duurzame en winstgevende bedrijven op te zetten, daarbij staan productiviteit en voedselveiligheid centraal.

Het project is onderdeel van de economische handelsmissie in Rwanda, welke onder leiding staat van Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De combinatie van Nederlandse technologie en expertise met de lokale know-how van telers en kennis van instituten zal dit project volgens beide partijen tot een succes leiden. Ook de minister benadrukte het belang van de samenwerking tussen Nederlandse leveranciers en lokale ondernemers van kleinschalige tuinbouwbedrijven.

Projectpartners kassenbouwer Bosman Van Zaal en automatiseringsbedrijf Hoogendoorn Growth Management zullen de demonstratiekas voor het project realiseren. Het kleinschalige tuinbouwbedrijf Rwanda Best is de projectpartner in Rwanda.

De focus op juist de kleinschalige telers in Rwanda is uniek aan dit project dat wordt gecoördineerd door Greenport Holland International. Naast Bosman van Zaal en Hoogendoorn zijn ook Koppert Biological Systems, DLV Plant, RijkZwaan en kennisinstituten waaronder de Wageningen Universiteit betrokken bij het project. Dit project maakt tuinbouwtechnologie betaalbaar en toepasbaar voor innovatieve telers in Rwanda.

Tijdens de kick-off waren de vertegenwoordigers van alle SMART tuinbouwpartners aanwezig. Het project werd officieel geopend door de eigenaar van Rwanda Best, Jean Claude Ruzibiza en de plaatsvervangend directeur-generaal Internationale Samenwerking bij het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het SMART project vind plaats in zowel Zuid-Afrika als Rwanda.
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *