Kiëta koi voor zesde keer in de prijzen gevallen

KOI KARPERS – Afgelopen weekend is Kiëta koi voor de zesde keer op rij in de prijzen gevallen tijdens de grootste koishow van Europa. De koishow werd in het Limburgse Arcen gehouden, waar ongeveer 600 à 700 vissen geshowed zijn.

Omdat deze koishow de laatste van het jaar is, en het einde van het koiseizoen nadert, begint dan meestal de uitverkoop. Dat is nodig omdat Kiëta koi in november naar Japan gaat om weer vissen in te kopen.

Deze keer mocht Kiëta koi zelfs 9 prijzen in ontvangst nemen, dit was zelfs nog niet eerder voorgevallen. Er werd vier eerste prijzen en vijf tweede prijzen mee naar Veendam genomen.

Twee van de vissen waren zo in de belangstelling gevallen dat ze verkocht zijn aan een eigenaar in het buitenland. De Nisai koi van de kweker Conias werd zelfs gekocht door een internationale scheidsrechter. Voor de echte liefhebber zijn er nog een paar beschikbaar.

Kiëta koi heeft op diverse shows in twee seizoenen nu meer dan 20 prijzen behaald.

Binnenkort is er het “kleintje Arcen”, meer info hierover is te vinden op de site van Kiëta koi.

Op de show waren ook nog een paar ‘nimfen’ voorbij gekomen om de koi van de kweker Conias te voeren. Na het koude water te hebben overwonnen begon op de gezichten van de ‘nimfen’ de glimlach weer door te breken. De koi van Conias zijn op de show niet verkocht, maar terug gegeven aan hun vrienden.

Article source: http://www.parkstadveendam.nl/index.php?pagina=nieuws&id=10579

Go to Source

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *