Kiëta Koi terug in Japan

JAPAN – Kiëta Koi is weer in Japan voor de jaarlijkse aankopen. Woensdag waren ze gearriveerd. Na 11 uur vliegen en 8 uur tijdsverschil was het een vermoeiende dag voor de leden van Kiëta Koi.

Na Nagaoke, op weg naar het hotel, was er op het laatste traject een toevallige ontmoeting met de Yagenji koifarm. Dit was wel heel bijzonder, mede om het feit dat de mensen van Kiëta Koi meteen werden herkend. Met de Yagenji koifarm was het de voorgaande jaren altijd goede zaken doen. Voldoende reden om te worden uitgenodigd voor het bekijken van een aantal hoogwaardige koi. En dat moest ook meteen gebeuren.

Bij het koihuis van Yagenji aangekomen, werden er zes koi gebowld, 2 showa’s, 2 kohaku’s en 2 shiro- utsuri’s. Allen zijn rond de 65 centimeter lang. De kohaku’s waren leuk, maar de verwachting is dat er nog betere exemplaren te zien zullen zijn de komende dagen.

Voor aankoop van de andere vier vissen kon een goede deal worden gemaakt, waarvan 1 shiro-utsuri nog een jaartje blijft zwemmen (Azukari). Zie ook bijgevoegde filmpjes en foto’s.

Voor Kiëta Koi was het een superstart koihunt. En in het hotel gaf het een mooie afsluiting van de dag.

De Yagenji koifarm wordt gerund door de Ishihara broers, Daisuke en Toshinori. Er zijn 60 mudponds aanwezig en er worden diverse variëteiten gekweekt.

Op de tweede dag in Japan, en op de helft van het verblijven, had iedereen van de leden van Kiëta Koi al koi’s gekocht. En hadden de meesten al aangeschaft wat er op het lijstje stond. En dat een week voor Sinterklaas.

Er zijn verschillende soorten koi’s aangekocht. Waaronder een chagoi van 78 centimeter, en één 82 centimeter Marusei, Hirasawa. Ook heeft het team een kujaku aangekocht van 63 centimeter, deze koi had dit jaar in Japan al twee eerste prijzen gewonnen.

Tevens zijn er nog ingekocht: shusui, matsukawabake, kohaku, showa, eigenlijk teveel om op te noemen. Alles in heel verschillende prijsklassen, zo was er voor iedereen ook een heel mooie kans.

De aangekochte koi zijn op de site bij Kietakoi.nl te bekijken. De foto’s met de reisverslagen kunt u hier op de site vinden.

Binnenkort zullen de niet gereserveerde vissen in december tijdens een speciale dag geschowd worden voor iedereen die interesse in koi’s heeft.

Het team van Kiëta Koi blijft nog even in Japan, maar ze hopen belangstellenden spoedig in Veendam te kunnen ontmoeten.

Article source: http://www.parkstadveendam.nl/index.php?pagina=nieuws&id=11263

Go to Source

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *