Kat vertoont raar gedrag, hoe komt dit?

Wanneer ik mijn kat een aai over zijn lichaampje gaf, miauwde hij. Het leek alsof hij geschrokken was, doordat hij het wellicht niet aan zag komen. Toch klonk het niet als een miauw als gevolg van schrik. Dan loopt hij naar me toe en bijt hij me in mijn rug. Zachtjes, niet met kracht, wat ik echter wel van hem gewend ben van wanneer hij boos is. Wat is er aan de hand? Dit gedrag is nog nooit eerder bij mijn kat voorgekomen.

Toegevoegd na 11 minuten:
Wél trappelde hij met zijn pootjes in het kleed waar ik bij was. Ik heb gehoord dat dit een teken is van vertrouwen en blijdschap. Hierdoor heb ik NIET het idee dat hij boos was en me daarom in mijn rug beet, wat het plotselinge gedrag van mijn kat nog vreemder maakt.

Toegevoegd na 32 minuten:
Ook ging hij meerdere malen met mijn voeten spelen, hij was dus erg speels. Al deze symptonen vormen zo’n raar gedrag dat ik nog nooit heb gezien bij mijn kat.
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *