Kat jaagt op jongeren poes wat kan ik doen?

Mijn kater nu bijna 3 jaar valt regelmatig mijn 1 jaar oude poes aan. Dit gaat er meestal hard aan toe waarbij de poes op haar rug gaat liggen en met haar poten in de lucht gaat krijsen terwijl de kater haar heel hard bijt waardoor de plukken haar in het rond vliegen ook zet hij zijn klauwen vast om haar heen. Ik haal ze altijd uit elkaar omdat ik het zielig vind en bang ben dat het goed mis gaat, maar is het wel goed dat ik me er mee bemoei? De poes leert er helaas niet veel van en daagt hem even later toch weer uit. Ook word de kater erg agressief naar mij toe als ik me er mee bemoei. Voor dat de poes kwam viel de kater mij al regelmatig aan maar dat zie ik meestal wel aankomen. Verder kunnen ze soms prima samen zijn maar de kater is erg energiek en onrustig. Ik speel regelmatig met hem enz. Weet niet wat ik er nog meer aan kan doen. Ik laat ze nu nooit bij elkaar als ik weg ga. Had liever gezien dat ze dikke maatjes waren. Maar ze kunnen niet met en niet zonder elkaar. Ik vroeg me ook af of filiway spray hiervoor zou werken? De laatste tijd begint de kater ook mopperend te miauwen. Ik zou hem graag wat meer rust willen geven maar weet niet hoe. Ook zijn er genoeg plekken in huis voor alle bij om rustig hun eigen ding te doen. Maar meestal vind hij het leuker achter de poes aan te jagen.
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *