Jonge duif gevonden, hoe met hand opvoeden?

Gisteren zat er in de tuin, naast mijn auto een jonge duif. Moeder/vader in geen velden op wegen te bekennen maar wel buurkatten op de loer. De dierenambulance gebeld, die konden hem sowieso niet komen halen en gaven het advies hem in de bosjes te jagen. Omdat hij na twee uur nog alleen was heb ik hem veilig onder de bovenkant van een konijnenkooi gezet met wat voer en water.
Echter is het beestje volgens mij nog veel te jong om zelf te eten.

Gisteren heeft ie van een lepeltje wat geweekt duivenvoer gegeten, gemengd met Brinta.
Vanochtend ben ik op pad geweest voor poeder voor opfok.
Op internet lees ik allerlei adviezen, en ik wil graag weten of ik goed bezig ben op het moment. Het vogeltje is erg stil, scharrelt maar een klein beetje en piept niet.

De krop denk ik gevonden te hebben, al voelt het eerder langwerpig dan als een bolletje. Zou dit ook het borstbeen kunnen zijn?

En heeft iemand een idee hoe oud hij is?

Bedankt alvast
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *