Japanse Koi vissen vergiftigd

Wij dachten dat dit iets was wat men zonder moeite een ‘stille hobby’ kon noemen. Niemand heeft er schade door, niemand wordt er door gestoord. En toch… Blijkbaar dacht iemand daar in Buggenhout anders over. Of spreken we hier over pesterijen en vandalenstreken?

Woensdagochtend stond het gezin De Vadder uit Kuitelgem klaar om naar het UZ Brussel te trekken. Vader De Vadder is zo’n twee jaar geleden getroffen door een zeer agressieve hersentumor. Die was zo agressief dat hij verlamd werd in zijn rechterzijde en tot de rolstoel veroordeeld werd. Maar hij zet door en herstelt langzaam. 

Hij keek reeds uit naar het nakende goede weekend en naar de naderende lente om naar zijn Kooi’s te kunnen en dit zou zijn herstel ongetwijfeld bespoedigen. Het voeren van de grote Koi’s, die hij reeds een aantal jaren liefdevol kweekt, was voor hem een eerste uitdaging en gaf hem rust en motivatie. Enorm beperkt in zijn doen en laten, was dat een uitlaatklep voor hem.
De trip naar het UZ Brussel stond in het teken van een controlescan en zorgde begrijpelijkerwijze voor heel wat stress. Mama De Vadder liet nog even de hond buiten en stelde toen vast dat het vijverwater troebel was. Op het gras lagen ettelijke blauwe korrels. Al snel werd duidelijk wat er aan de hand was. De politie werd opgeroepen en die constateerde dat er een duidelijk pad van blauwe korrels was getrokken door de Tuin. Zij deden een officiële vaststelling en startten een onderzoek. Alle vissen zijn ondertussen, na een lange en pijnlijke strijd, gestorven aan kopersulfaatvergiftiging.
Het gezin De Vadder is er het hart van in. Niet alleen werd het liefdevolle werk van jaren in enkele tellen vernietigd, maar zij kunnen niet geloven, noch aanvaarden dat iemand dieren zo kan doen lijden.
Dit wordt zeker vervolgd.

Article source: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLDMO_20110304_001

Go to Source

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *