Japans weekend Oranjerie met aandacht voor slachtoffers tsunami


Geschreven door Redactie DHA | 13 juni 2011 | Geen reacties | E-mail dit bericht

Den Helder – De Oranjerie organiseert 18 en 19 juni weer een Japans weekend. Daarbij dit keer ook aandacht voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan. De Oranjerie is dit jaar gedurende het Japanse weekend vrij toegankelijk.

In samenwerking met de Japanse ambassade in Nederland is het botanische complex omgevormd in Japanse sfeer. Natuurlijk speelt daarbij de Japanse Tuin “Ontmoeting der Stromen” een hoofdrol. Om de ontmoeting der culturele stromen compleet te maken is er ook een kunstmarkt met mooie westerse kunst- en cultuuruitingen ingericht.

Er is tijdens het weekeinde veel te bekijken en te beluisteren en ook is er, in het bijzonder, aandacht voor de slachtoffers van de tsunami ramp in Japan. Bezoekers kunnen hiervoor onder meer kraanvogels vouwen bij de origami stand. De opbrengst hiervan zal gaan naar de slachtoffers in Japan.

Workshops
De Japanse ambassade toont wederom prachtige modellen van Japanse tempels en Tuinen. Ook zijn er mooie Japanse kimono’s. Er zijn meerdere Japanse kunstvormen te bewonderen, zoals Japanse kalligrafie en temari, een Japanse handwerkkunst. Wie wil kan meedoen met een workshop sushi maken met verse vis van de Helderse Visafslag of een ikebana (Japans bloemschikkunst) workshop (tegen betaling). Voor beide workshops moeten belangstellenden zich vooraf opgeven bij Margriet Jacobs, tel. 06-10402830.

Er is Japanse muziek en op beide dagen zijn er demonstraties van verschillende martial-art vormen. Op zondag zal Chris de Jongh, die speciaal hiervoor uit Groningen komt, een demonstratie geven. Dit jaar kunnen bezoekers ook echt Japans Ikki bier proeven. De Firma Wisikoi uit Den Helder is ook aanwezig en zij hebben antwoorden op alle vragen omtrent de mooie Koi karpers.

Kunstmarkt
De kunstmarkt met westerse kunst, welke op het buitenterrein is gesitueerd, zal ingericht worden met een aantal zeer gerenommeerde kunstenaars uit de Kop van Noord-Holland, waaronder Rob Toeset, Elly Spangler, George Jurriaans, Pierre Hamers en Paul van den Bergh. Kortom ook voor de liefhebbers van de westerse kunst is er heel veel om van te genieten.

De Oranjerie is gelegen aan de Soembastraat 83 en is op zaterdag 19 juni geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur en op de zondag 20 juni van 11.00 – 17.00 uur.


Plaatsen/stemmen op NUjij
Plaatsen/stemmen op eKudos
Tip dit artikel!
Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us
Voeg toe aan je Google bladwijzers
Plaats dit bericht op Twitter
Geef dit als tip aan je Hyves-vrienden
Voeg toe aan je Facebook-profiel
Deel met je LinkedIn-contacten
Print deze pagina of genereer een PDF-bestand
Print deze pagina of genereer een PDF-bestandGeplaatst: maandag 13 juni, 8:25 uur – Laatste wijziging: maandag 13 juni om 8:39 uur.

Article source: http://www.denhelderactueel.nl/13/06/2011/japans-weekend-oranjerie-met-aandacht-voor-slachtoffers-tsunami/

Go to Source

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *