Hortus Haren verdubbelt gemiddeld maandbezoek

Terwijl oud-wereldkampioen Interflora (Hamburg 1982) Wim Hazelaar morgen druk bezig is, samen met een viertal vrijwilligsters van AOC TerraNext, om met honderden gladiolen de aanstaande Flower Show in de Chinese Tuin te arrangeren, loopt waarschijnlijk rond het middaguur de 20.000ste bezoeker of bezoekster nietsvermoedend langs de receptie van Hortus Haren. In de eerste zeven maanden van 2010 passeerden gemiddeld ongeveer 2.500 bezoekers per maand de kassa. Dit jaar waren dat vanaf 1 april ruim 5.000.

Groei

Was het park in 2010 nog het gehele jaar geopend, voor 2011 werd gekozen voor een sluiting van de eerste drie maanden. Deze maanden werden gebruikt om Tuin en gebouwen een goede opknapbeurt te geven.

Na de opening op 1 april waren de resultaten voor het publiek duidelijk zichtbaar en direct konden de bezoekers genieten van de eerste ‘Voorjaarsbloemen Flower Show.’ Duizenden bloeiende tulpen in vele kleuren kondigden het voorjaar aan.

De maanden daarop volgden nog eens drie Flower Shows uit de serie van acht en eind mei werd ook nog een tentoonstelling van 22 Groninger beeldhouwers met 48 kunstwerken geopend, die tot begin oktober duurt.

Gladiolen Flower Show

De Gladiolen Flower Show is vanaf vrijdag voor het publiek toegankelijk is en duurt tot en met 21 augustus. De Chinese Tuin bevat dan kleurenexplosies, ondersteund door de kleurige koi-karpers die sinds enige weken weer in de vijver rondzwemmen.

Bij de Hortus ziet men de komende maanden, met nog vier Flower Shows te gaan en mogelijk nog een aantal andere activiteiten, de bezoekersaantallen met vertrouwen tegemoet.

Mede dankzij de steun van vrijwilligers en de opleiding TerraNext uit Eelde, het beperkte aantal medewerkers, maar ook van de Gemeente Haren, oogt de Tuin van ruim twintig hectare uitstekend. De Hortus is dagelijks geopend van half tien tot vijf uur. Website: www.hortusharen.nl.

Article source: http://www.groningergezinsbode.nl/profile/redactiegroningergezinsbode/article409406.ece/hortus_haren_verdubbelt_gemiddeld_maandbezoek

Go to Source

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.