Horiver nu in een derde maat op de markt

Op verzoek van klanten ontwikkelde Koppert een derde maat van de gele vangplaten. Deze is inmiddels op de markt. Hij heeft de afmetingen 25 x 20 cm en komt naast de twee andere maten van 25 x 10 en 25 x 40 cm. De nieuwe vangplaat heeft uiteraard de van Koppert bekende onberispelijke kwaliteit.

Vangplaten zijn essentieel voor het signaleren en gedeeltelijk wegvangen van vele soorten vliegende plaaginsecten in kassen. Vangplaten maken het mogelijk al in een vroeg stadium plagen te signaleren en deze vervolgens biologisch aan te pakken. Dat voorkomt onnodige bespuitingen met chemische middelen.

Door bovendien regelmatig aan de hand van vangplaten tellingen te doen, wordt duidelijk wanneer plaaginsecten in de kas komen, hoe zij zich ontwikkelen en wanneer een populatie zijn piek zal bereiken. Zo is de teler beter voorbereid op potentiële bedreigingen.

Horiver staat bovenaan
Horiver vangplaten staan bekend om hun uitstekende kwaliteit. De platen behouden hun plakkracht onder alle omstandigheden en de lijm gaat niet druipen, ook niet bij erg hoge temperaturen. Niet verwonderlijk dat Horiver in een vergelijkend onderzoek andere fabrikaten achter zich laat.

De vangplaten van Koppert
Hieronder volgt nog eens het complete programma vangplaten van Koppert.
1. Gele vangplaten (handelsnaam Horiver). Deze worden gebruikt voor het signaleren van luizen, witte vlieg, mineervlieg, varenrouwmuggen en trips.
2. Blauwe vangplaten (handelsnaam Horiver-TR.) Blauwe vangplaten worden gebruikt voor het signaleren van trips en varenrouwmuggen.
3. Zwarte vangplaten (handelsnaam Horiver-Tuta). Met deze vangplaten kan de teler de mineermot signaleren en wegvangen.

Ophangsystemen
De Horiver vangplaten kunnen bevestigd worden met een magnetische plaatvanghouder. Plaats deze bij hoog opgroeiende gewassen vlak boven de top van de plant. Haal de platen omhoog naarmate het gewas groeit. Hang de vangplaten bij laagblijvende gewassen maximaal 30 cm boven het gewas. Plaats de grote vangplaten daar waar de meeste kans op infectie bestaat.
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *