Hommels in het voorjaar en de zomer en het laten mee-liften tijdens dagvlinder tellingen. (1 reactie)

krokussen en hyacinten in het vroegere voorjaar zijn vaak de weinig bloeiende planten en daarom is het voor de hommels die dan ontwaken goed om ze in uw tuin te hebben.

Deze kunt u in het najaar in poten of nu bij een tuincentrum kopen en in de grond steken . Als het warmen word van de week kunnen de hommels ontwaken en daar nectar halen. De eerste hommels zijn vrijwel allemaal hommel koninginnen .Later komen meer de werksters te voorschijn.

Nederland heeft de 6 algemenere Hommels Tuinhommel, Akkerhommel . Aardhommel, Steenhommel en Weide hommel en Akkerhommel. , Verder nog boshommel moshommel heide hommel en meer soorten. Ik heb een speciale Hommel tabel plus een hommelveld gids in kleur . Ook het gele bloeiend hout word bezocht.

ook bloeiden wilgen begin april is in trek bij hommels en zweefvliegen . Wat ik tegen kom fotografeer ik . maar dat kan alleen in de uren voor en na de reguliere monitoring. Die vastlegging is en blijft belangrijker en zinvoller dan welke mooie foto of film dan ook. Als ik een telroute film en hommels tegen kom dan komen ze ook op film , zeker als het gaat om mee liftende soorten met monitoren .

Monitoring films. ga naar mijn hoofdmap en klik dan eerst op de tussen map en ga dan naar de map Fauna monitoring en aan dat onderwerp hangt weer een sub map vlinder monitoring , libellen monitoring en meer sub mappen die op een of ander manier met fauna monitoring te maken heeft. Ook is er een insecten map dat berust op foto van lose waarnemingen die ik bij ongeschikt weer rustig opzoek en de waarneming online invoer.

[s1112.photobucket.com]

De telgegevens zijn elders ingevoerd op professionelen invoer site

Al een aantal jaren heb ik op de monitoring routes van dagvlinders de hommels mee geteld in soort en aantal en zal eens deze reeksen naast elkaar leggen en het EIS die over de insecten gaat eens de resultaten overhandigen. Hommels zouden namelijk gemakkelijk met het monitoren van dagvlinders kunnen mee liften.

hommels vallen je niet aan om te steken , dan moet je ze pas in je handen vast hebben.

Met vriendelijke groeten
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *