Hoeveel m2 gras wint het van één kip?

Wat ik met deze vraag bedoel is het volgende. Als ik kippen zie lopen op een groot grasveld ziet dat veld er altijd redelijk goed uit. Mijn kippen dacht ik ooit te verwennen met een postzegel gras. Echt een klein stukje, 1-2 m2. Nou daar wisten ze wel raad mee, in een oogwenk was het verdwenen, opgegeten, gekortwiekt en omgespit. Misschien te begrijpen.

Nu lopen 2 kippen op een stukje gras van 12-15 m2 en het heeft even geduurd en misschien werkt de winter ook niet mee, maar je kunt werkelijk er een moddergevecht houden, en het is niet meer te zien dat er ooit gras heeft gestaan.

Vandaar mijn vraag, vanaf hoeveel m2 wint het gras, maw als ik die 2 kippen op gras zet, hoe groot moet het minimaal zijn, zodat de groei groter is dan wat de kippen eten en vernielen?

Het zijn trouwens krielkippen.
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *