Hoedanig veilig zijn je gegevens nabijgelegen Clubhouse?

Clubhouse is een van de populairste en meest besproken apps vanwege het moment. Tegelijkertijd is hun kans groot dat je jullie app nog nooit hebt gedragen. Moet je dat wel doen, of gaat het bedrijf vergaan met je privacy om?

Clubhouse werd een app die in april 2020 is uitgebracht en laat gebruikers audiogesprekken met elkaar vervoeren. De app werkt met digitale kamers waarin je sprekers daarbovenop luisteraars hebt.

Het kamers kunnen over allerlei onderwerpen gaan en kunnen openbaar hoezeer juist afgeschermd zijn. Clubhouse werd begin 2021 wereldberoemd, nadat tussen meer Elon Musk de app gebruikte.

Welke data heeft Clubhouse nodig?

Ingeval je een account aanmaakt bij Clubhouse vraagt de app omstreeks bepaalde informatie; denk aan je naam, een foto, mailadres daarbovenop een gebruikersnaam. Clubhouse gebruikt evenals cookies om je te volgen en houdt bij wat je in de app doet. Het handelsbedrijf zegt al deze informatie niet echt te verkopen. Clubhouse verzamelt een informatie volgens het privacybeleid alleen zowat voor marketingdoeleinden, om de app te verbeteren en om erboven wetgeving te voldoen.

Het bedrijf kan ook ietwat van je weten als u nog geen Clubhouse-lid bent. Ingeval je als lid nieuwe gebruikers wil uitnodigen, vraagt Clubhouse toestemming om je adresboek in te zien. Je kan geen gebruikers uitnodigen zonder dat je datgene toestemming geeft.

Wil je mensen toevoegen als penis, dan verschijnt er een schilderijlijst met contactpersonen die Clubhouse-leden kennen. De bovenste conctactpersoon is degene die de meeste Clubhouse-leden kent.

Om erachter erbij komen hoeveel Clubhouse-leden iemand kent, vergelijkt de app telefoonnummers eruit verschillende adresboeken. Clubhouse legt niet echt uit hoe ze dat secuur doen. Mogelijk staan deze het verzamelen van gegevens op centrale servers. Dat zal betekenen dat Clubhouse al melding over je heeft, ook al ben je nog geen Clubhouse-lid.

Audio voelt misschien veilig en intiem, maar is het niet

Je behoren Clubhouse kunnen vergelijken met een of ander digitaal telefoongesprek dat je enkel heel veel mensen tegelijk voert. Hangt iedereen op, dan is het gesprek weg. Maar die wil niet zeggen dat allemaal wat in dat gesprek verwoord is ook meteen weg staat.

Sowieso neemt Clubhouse zelf alle gesprekken op om te kunnen modereren. Wat gij echter niet weet, is of je kamerdeelnemers ook een gesprek opnemen. Dat kán je namelijk gratis weten. De app heeft aangezien zelf geen optie voor, weliswaar het is kinderlijk eenvoudig om diegene buiten de app om weliswaar te doen. De simpelste oplossing bestaat een microfoon bij je telefoon houden om het gesprek glazig te nemen. En er bestaan niks dat Clubhouse kan doen om dat te stoppen.

Softwarefouten

Daarnaast werd Clubhouse nog een jonge app die nu vol in de schijnwerpers staat. Vaak hebben dergelijke apps de beveiliging nog niet helemaal op orde. Eenvoudig voorbeeld daarvan is Zoom.

Rondom Clubhouse zijn ginds eveneens incidenten geweest. Zo kwam een gebruiker erachter dat hij of zij een kamer volgens kon sluizen naar een apart website. Ook kon hij meerdere kamers tegelijk beluisteren, schrijft Bloomberg . Met zijn website konden bevolking Clubhouse-kamers volgen, zonder zelf penis te zijn van de app. Clubhouse heeft de gebruiker inmiddels verbannen en de fout gefixt.

Eerder bleek bepaald uit onderzoek van de Stanford-universiteit dat Clubhouse voor een important deel is gebouwd op programmatuur van het Chinese Agora. Clubhouse zelf zegt bepaalde verbindingen circa Chinese servers te hebben verbroken. Ook zou de app hun versleuteling opschroeven.

Gelijktijdig zegt Clubhouse niet dat een geen verbinding meer maakt betreffende Chinese servers en is het onduidelijk hoe de informatie wordt versleuteld. Het is daarom moeilijk te zeggen hoe veilig je gesprekken plus data bij Clubhouse zijn. Dit hoeft niet direct een reden te zijn om de app meteen te weren, maar het is erg zeker geen plek waar gij je diepste geheimen moet delen.

cursus nen 3140