hoe kan ik een vraag op een kattenforum zo stellen, dat ze neutrale reacties uitlokt?

Het valt me op dat, als ik op de kattenpagina’s waarvan ik lid ben op Facebook, een vraag stel, ik heel emotionele reacties krijgt. Reacties waarvan ik soms denk “nou”. Bv. ik stel een vraag over wildplassen van één van mijn katten, en krijg direct een hoop verwijten, dat ik de kattenbak meer moet uitkuisen, meerdere kattenbakken zetten voor meerdere katten, de kattenbakken moet verspreiden op verschillende verdiepingen enz.
Ik geef niet het juist eten, ik geef niet het juiste drinken, in ieder geval: ik doe iets verkeerd.
Zelf toen ik vroeg hoe ik een (nieuwe) agressieve kat wat kon kalmeren, lag het helemaal aan mij dat ze mij had gebeten en gekrabt. Terwijl ze iedereen beet en krabte.
Als ik vroeg hoe ik mijn kat beter kon kammen zonder zelf vol schrammen te staan, ook weer: ik deed alles verkeerd. Nauwelijks tips.
Nu verwondert mij dat zo, dat ik denk dat het wellicht aan mijn manier van vragen ligt. Hoe kan ik vermijden dat ik dergelijke beschuldigingen krijg ipv een antwoord op mijn vraag?
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *