Hoe kan ik broedse kippen weer lekker laten ‘leven’?

Sinds ongeveer een week zijn twee van mijn drie krielkippen broeds. Op zich niet zo erg, ik haal ze ‘s ochtends, ‘s middags en ‘ avonds van de plank af zodat ze gaan eten, drinken en bewegen. Ik heb alleen het idee dat het niet goed is voor de derde kip, ze heeft al dagen geen ei gelegd en zit af en toe omhoog te kijken naar de plank alsof ze erop wilt. De broedse laten dit natuurlijk niet toe, ze is altijd al een beetje het ‘zwarte schaap’ geweest (ze is letterlijk zwart, haha) en nu die twee broeds zijn worden ze al helemaal chagrijnig.
Ik zet de broedse kippen nu aan de andere kant van hun hok, stuk gaas ertussen, dat ze niet op de plank kunnen zitten en zodat de zwarte haar gang kan gaan. Ook doe ik ze een paar keer per dag met z’n drieën naar buiten, met stukjes brood opgehangen om mee te spelen.

Alleen… nog steeds geen ei, ookal heeft de zwarte de plank voor zichzelf, eet ze en drinkt ze, en de andere twee zijn nog steeds broeds. Moet ik ze apart houden (ze kunnen elkaar dus wel zien/horen etc, voor de duidelijkheid) en gewoon blijven doen wat ik nu ook doe, of moet ik het helemaal anders aanpakken?
Ik hoor het graag 😀
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *