Heb ik die egel gedood?

Deze morgen lag er in mijn tuin een dode egel. We weten dat er eentje in de omgeving zit, want een of twee keer per jaar kunnen we wel zo’n beestje zien.
Ik voer normaal gezien niets bij, we hebben een grote tuin vol struiken en (aangezien ik niets van insecticide spuit) veel beestjes om te eten. Wij zijn ook de enige tuin die echt zo werkt. Onze buren zijn spuitkoningen en dd paar tuinen waar ze dat niet doen, die hebben weinig anders dan gewoon gras.
Dus onze tuin, gezond en veel beestjes. Enkel als we in de winter eentje zien geven we wat eten bij.

Maar wat ik wel doe is mijn keukenafval bij mijn kippen gooien. Wat die zelf niet op krijgen, dat eten dan weer de kraaien en eksters op.
Nu had de dode egel gekookte spirelli ( zonder saus ) in zijn bekje zitten. Ik weet dat keukenafval voor egels niet gezond is door het zout.
Heeft die daar van gegeten en is hij gestikt?
Heeft die daar iets van gekregen?
Als dat kan, dan is het mijn schuld en moet ik iets verzinnen om mijn kippen anders eten te geven.

Aan het dier zelf is niets te zien. Buiten heel wat kriebelbeestjes die erop zitten en op zijn buik een raar zwart vlekje. Dacht eerst dat het een kleine teek was, maar dat is het niet. Dit was eerder langwerpig ( zo’n 2 mm )

Wat denken jullie?
Diertje dood door keukenafval?
Diertje niet dood door schuld?

Iemand een idee om kippenhok egelproof te maken?
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *