H¿O: dit jaar nóg 2 tot 3 bedrijven

Lees voor

H¿O: dit jaar nóg 2 tot 3 bedrijven

27-08-2011 00:00
0 reacties

HEERDE/HATTEM/OLDEBROEK – Er zit volop beweging in het bedrijventerrein H¿O waarvan sceptici roepen dat het een doodgeboren kindje is. Een initiatief dat de drie samenwerkende gemeente Hattem, Heerde en Oldebroek als een molensteen om de hals hangt en kapitalen kost. Een negatieve houding die door de feiten wordt gelogenstraft.

door Dick van der Veen

Deze week tekenden twee bedrijven een koopovereenkomst voor in totaal 2.600 m¿; voor het eind van het jaar hoopt directeur Rik Duijn van het bedrijvenpark nog drie vissen binnen te halen. Een ontwikkeling die des te opvallender is omdat in geheel het land de activiteit nagenoeg stil ligt als gevolg van de tegenvallende economie. ,,We hebben 30 tot 35 hectare klaar liggen voor de verkoop. Er is plaats voor zo’n honderd ondernemingen wat op den duur tussen de duizend en drieduizend arbeidsplaatsen genereert”, geeft Duijn aan. ,,Bij ons begint nu juist de loop er in te komen. De oorspronkelijke ‘verplaatsingsfilosofie’ van de drie gemeente blijkt te werken. Met dank aan de mentaliteit van de lokale ondernemers. Het zijn juist deze die de moed tonen om tegen de stroom in te vechten met oog voor een betere toekomst.” Want, aldus Duijn, we maken elkaar al een paar jaar wijs dat we het dieptepunt hebben bereikt, maar kennelijk moet dat dieptepunt toch nog komen. Een jaar na zijn komst heeft hij dus aardige resultaten binnen gehaald. Te beginnen met een bedrijf uit Hattem dat de sprong waagde. Deze week hebben Ma-koi Swimming Jewels uit Hattem en Van Gullik BBQ en Catering uit Heerde hun handtekening gezet.
Ma-koi is specialist op het gebied van vijverbouw en handel in koi-karpers: exotische vissen en vijverbenodigdheden. Men is uit het jasje gegroeid op bedrijventerrein De Netelkhorst in Hattem. H¿O wordt als een ideale plek gezien om de volgende stap te zetten. Van Gullik BBQ en Catering is marktleider in de regio die gedeeltelijk vanuit Heerde opereert Vestiging middenin het werkgebied is een voorname reden voor de keuze. De bedrijven vonden elkaar in de ontwikkeling van één gezamenlijk pand, verdeeld in drie grote units. De tussenliggende ruimte wordt vooralsnog beschikbaar gesteld aan een derde bedrijf.
Afstemming
Van Duijn ziet mogelijkheden in samenbundeling van krachten met Zwolle en Kampen. Vooral de niche markt in de laatste plaats spreekt hem aan. Bedrijvenpark H¿O is een logistieke toplocatie met de ligging op de kruising van de A50 en A28. Diverse bedrijven uit de eigen regio staan op het punt om hun toekomst op het Noordveluwse park veilig te stellen. Het park wordt duurzaam ontwikkeld door de Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek, waarin de drie gemeenten participeren. Nadere informatie is te vinden op de website www.bedrijvenparkh2o.nl of telefonisch via Rik Duijn (0651495567) en Richard van der Velden, telefoon 0653702155.

Foto: De nieuwe vestiging op het H¿O-terrein.

Article source: http://www.veluweland.nl/lokaal/lokaal/ho_dit_jaar_ng_2_tot_3_bedrijven_16057145.html

Go to Source

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *