Grote Witte Spin (3-4cm lang) (geen reacties)

Goedendag,

Ik heb een vraagje voor de insectenkenners onder ons.

Een foto heb ik helaas niet, maar het volgende is voorgevallen.

Bij mijn grootouders op de boerderij (prov. Groningen), zag ik bij een raam aan de Tuinzijde ‘iets’ voor het bovenste raam zitten. Ik zat op ongeveer 5 meter van het raam, dus ik wist dat het een groot iets moest zijn omdat een klein iets vanaf die afstand de aandacht niet trekt.

Ik liep naar buiten om eens te bekijken wat het was..

Bleek het een SPIN, helemaal (creme/gebroken) wit (leek wel een albino), en 2 vingerkootjes lang.

Dus ik een schoenendoos gehaald en de spin er in gedaan. 10min gezocht naar een fototoestel, maar niet kunnen vinden, dus de doos weer open gemaakt. De spin had inmiddels in de doos een web gemaakt en zat in een hoekje.

Ik had het idee dat het zich aan het verschuilen was dus heb hem weer vrij gelaten.

De spin had een erg dik achterlijf, net als een kruisspin, grote poten en was NIET behaard.

Heeft een van jullie een idee wat dit voor Spin is? Heb er nog nooit een gezien en heb begrepen dat geleedpotigen geen albino kunnen zijn..

Groetjes!
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *