Kosteloos versie wachtwoordkluis LastPass niet langer voor telefoon én computer

De gratis variant van de wachtwoordbeheerder LastPass werkt per 16 maart niet langere op een mobiele telefoon én computer. Gebruikers moeten kiezen door welk type apparaat zij het wachtwoordkluis willen gebruiken. Wie LastPass zowel op zijn smartphone hoezeer computer wil gebruiken, moet de goedkoopste betaald abonnement afsluiten, meldt het bedrijf dinsdag.

Wachtwoordbeheerders zijn diensten waarmee gebruikers hun wachtwoorden in een veilige, digitale kluis kunnen opslaan. LastPass is een van de bekendste aanbieders, naast bijvoorbeeld 1Password en Dashlane.

Veel aanbieders inzake wachtwoordmanagers bieden naast veilige opslag ook de optie om wachtwoorden te kopiëren en automatisch naast te vullen op websites. Sinds die manier kunnen mensen door elke site een uniek, complex wachtwoord gebruiken zonder dat ze dit moeten onthouden.

De wijziging per half maart betekent dat LastPass minder toegankelijk wordt voor mensen die niet echt voor de dienst betalen, ook de kluis wel op als voorbeeld hun laptop en smartphone verwerken.

Zij moeten voortaan kiezen of hun gebruik gericht is op computers (waaronder internetbrowsers op desktops en laptops) hoezeer mobiele apparaten (smartphones, tablets en smartwatches). Binnen die categorieën mogen mensen nog wel een onbeperkt aantal apparaten gebruiken.

Een betaald abonnement op LastPass kost 34, 80 euro per jaar. Het bedrijf biedt evenals gezinsabonnementen aan.

cursus nen 3140