Fietsen van gerbera naar sla en terug tijdens GreenTour 2014

De achtste editie van de GreenTour start en finisht op zaterdag 13 september a.s. bij Holstein Flowers in De Lier. De route voert naar Ridderkerk, op de grens met Barendrecht, waar slabedrijf Boer en Den Hoedt gastheer is van de tussenstop.

De GreenTour is een recreatieve fietstocht voor wielrenners en ATB-ers met affiniteit met de tuinbouw. Traditioneel voert de tocht van ongeveer 90 km van en naar gevarieerde tuinbouwlocaties.
Gastheer van de editie van 2014 is Holstein Flowers in De Lier. Het vooraanstaande gerbera-teeltbedrijf beschikt over verschillende locaties. Op het innovatieve bedrijf wordt onder andere geteeld volgens de principes van Het Nieuwe Telen. Gastheer Leo van Holstein is een regelmatige deelnemer aan de GreenTour. De locatie aan de Kasteelweg in De Lier garandeert een sfeervolle ontvangst en afsluiting tussen de snijbloemen, geheel in lijn met de  filosofie van de GreenTour.

Tussenstop
Deelnemers aan de ‘tuinbouwtoertocht’ steken op zaterdagmiddag 13 september twee keer het water over, op verschillende locaties en manieren. Onder begeleiding zetten de verschillende groepen (met ongeveer 20 fietsers per groep) koers richting het teelt- en handelsgebied in en rond Barendrecht.
Deel 1 van de tocht eindigt bij slatelers Boer en Den Hoedt. Ook dit teeltbedrijf is in meerdere opzichten vernieuwend. Jaarrond worden diverse bijzondere slasoorten geteeld volgens een uniek systeem. Dankzij de teelt op water en de wortelkluit heeft de consument altijd verse sla in huis.
Aansluitend gaan de fietsers terug naar De Lier, waar de GreenTour bij Holstein Flowers wordt afgesloten met een buffet.

Opbrengst
De opbrengst van de GreenTour 2014 komt ten goede aan Stichting Melanoom. Een melanoom is een agressief groeiende, kwaadaardige tumor. De kans dat de afwijkende cellen zich door het lichaam verspreiden is redelijk groot en daardoor is melanoom een levensbedreigende aandoening. Vroege herkenning en behandeling zijn zeer belangrijk. De stichting geeft informatie aan patiënten en stimuleert onderzoek en voorlichting.
Bij de inschrijving en tijdens het buffet kunnen deelnemers vrijblijvend een donatie doen voor dit goede doel.

Voor meer informatie over de GreenTour en inschrijving: http://greentour.mostwantedcompany.nl/

Voor meer informatie over Stichting Melanoom: www.melanoom.nfk.nl

De GreenTour is een initiatief van: Yvette de Schepper (Koppert Biological Systems), Elma Oosthoek (Grow Group), Maurice Wubben (STR3TCH) en Roger Abbenhuijs (Rap Tekst en Redactie).

De editie van 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door: Grow Group, Harvest House, Holland Contracting, Holland Plant, Koppert Biological Systems, Maurice Wubben, Most Wanted Company, Rabobank, Rap Tekst en Redactie, Rijk Zwaan, Stolk Accountants & Adviseurs
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.