Epic Games Store gaf €14, 4 miljard aan games weg met 2020 – Apparata

Foto @EpicGames

Virtueel gameplatform Epic Games Store ging dichtbij 2020 ontzettend lekker. Dat had overigens ongetwijfeld wat met een €14, 4 miljard aan kosteloos games te maken.

2020 was alleszins topjaar voor de Epic Games Store, de virtuele gamewinkel langs de gelijknamige uitgever. Dat had ongetwijfeld niet alleen met jullie extra tegemoetkoming voor ontwikkelaars binnen maken. Uit de statistieken van 2020 blijkt namelijk dat aangezien honderden miljoenen gratis games de weggegeven, goed voor miljarden door verloren omzet!

Epic Games Store gaan lekker

Uit het nieuwste cijfers van de Epic Games Store blijkt dat deze virtuele gameplatform het ontzettend zalig doet. Vergeleken met 2019 heeft het platform bijna 200% langere gebruikers terwijl het aantal gelijktijdige gebruikers piekte op 13 miljoen spelers.

Ter vergelijking, absolute markleider Steam haalde in 2020 maximaal bijna 25 miljoen gelijktijdige gebruikers. In totaal spendeerden PC-gamers in 2020 ruim $700 miljoen aan games terwijl daarheen $265 miljoen aan in-game verwerven werden gedaan.

Maar Epic Games behaalde datgene cijfers niet alleen vanwege hun goede naam. Ze gaven omtrent hun sluwe marketing in 2020 maar liefst 749 miljoen kosteloos games weg! In totaal werden er 103 verschillende games weggegeven in een totale waarde van $2. 407. Met een gemiddelde verkoopwaarde van $23, 37 per spel gaf Epic Games dus $17, 5 miljard aan spellen weg, omgerekend €14, 4 miljard.

Het moge duidelijk voorkomen dat het Epic Games parmant minder kost dan dat; het waarde is op basis bedoelde de prijs die de winkelzaak zou vragen voor de games. Aangezien het om digitale kopieën gaat en Epic ongetwijfeld deals met de betreffende ontwikkelaars sluit, is de schade beperkt.

Desalniettemin geeft het absurde bedrag weer hoeveel Epic stiekem investeert in de Games Store. Behalve Fortnite timmeren ze duidelijk bovenop de weg om ook alhier een gigantische speler te zukllen worden. Het is daarentegen nog maar hun vraag in hoeverre de gratis games blijvende klanten aantrekt daarbovenop in hoeverre de dagelijkse gebruikers alleen van hun ene slot op het platform genieten.

Zoekmachineoptimalisatie laten doen