‘Ephestia heeft voorkeur boven Artemia voor versnelde opbouw Macrolophus’

Onderzoek van Wageningen UR Glastuinbouw laat zien dat de opbouw van Macrolophus in een tomatengewas versneld kan worden door het aanbieden van alternatief voedsel. Ephestia-eieren zijn daarvoor het meest geschikt, maar ook de goedkopere Artemiacysten zijn een goed alternatief.

Tim Bossinga, product manager biologicals bij Koppert Biological Systems, onderschrijft dat. "Per gram bekeken, blijft de voedingswaarde van Ephestia echter vele malen hoger. Macrolophus heeft eiwitten nodig voor de aanmaak van eieren en die zijn beter beschikbaar vanuit vers Ephestiamateriaal, dan gedroogde Artemia", licht Bossinga toe.
  
"Bovendien is niet alle, commercieel verkrijgbare, Artemia van dezelfde kwaliteit. Vergelijkende proeven hebben laten zien dat er tussen de merken grote verschillen zijn in voedingswaarde. Zorg er dan ook voor dat je dit voer via betrouwbare aanvoerkanalen koopt", adviseert hij. De Artemia die Koppert verkoopt, wordt standaard onderworpen aan een kwaliteitstest. 

De vestiging van de roofwants Macrolophus pygmaeus in tomaat komt vaak moeizaam op gang in winter en voorjaar. Daarom kiezen steeds meer telers voor het bijvoeren van de roofwants. Koppert levert zowel Ephestia (Entofood) als Artemia (Artefeed).
Bron

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.